Одштампајте ову страницу

Неочекивано високe температуре за ово доба године

By РТВ јануар 12, 2016 391 0

Сведоци смо неочекивано високих температура за ово доба године. Иако са собом носе лепо  расположење, могло би се рећи да овако време нe утиче исто  на све.

 

Данас нас према најавама метеоролога очекује облачно време  са кишом, у планинским пределима са снегом. Ветар ће бити слаб и умерен, југозападни и западни, у планинским пределима повремено јак. Највиша дневна од 9 до 14 степени.

И током сутрашњег без битнијих промена.                          

Биометеоролошка ситуација током данашњег дана може неповољно утицати на кардиоваскуларне болеснике, астматичаре и нервно лабилне особе. Од метеоропатских реакција могуће су главобоља и смањење радних способности. Kао и увек када говоримо о биопрогнози акценат стављамо на учеснике у саобраћају којима се препоручује повећана концентрација.

Данас нас према најавама метеоролога очекује облачно време  са кишом, у планинским пределима са снегом. Ветар ће бити слаб и умерен, југозападни и западни, у планинским пределима повремено јак.Највиша дневна од 9 до 14 степени.

И током сутрашњег без битнијих промена.  Могуће  метеоропатске реакције током сутрашњег дана биће променљиво расположење, болови у мишићима и главобоља.  Препоручује се и адекватно одевање у складу са очекиваним дневним температурама.

Већ у четвртак нас  очекује претежно сунчано време током ноћи наоблачење са кишом. Последњи радни дан такође без битнијих промена, облачно и кишовито време са кишом, у високим планинама са снегом, увече и ноћу захлађење, а снега ће бити  и у нижим пределима са температура  изнад просечних вредности.

Од суботе се предвиђа хладније време са падавинама у виду снега коме ће се осим малишана  обрадовати и мало старији. Са новим зимским креацијама ето нама и нових радости и играрија. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 12 јануар 2016 12:55