Одштампајте ову страницу

Почело пролећно сређивање града

By РТВ фебруар 17, 2016 394 0

Са топлијим временом почело је и прво пролећно сређивање. Радници службе градског зеленила јавног предузећа ''Комрад'' орезују дрвореде. У наредном периоду задатак је сређивање градских зелених површина, а акивностима ће бити обухваћен цео град.

 

Прошле недеље почели су први радови на орезивању ружа, а затим и дрвореда у улицама Змај Јове, Осмих бригада и Симе Погачаревића. Данас су радници градског зеленила ангажовани на уређењу дрвореда у Партизанској улици.

Градско зеленило ради на одржавању 132 145 метара квадратних. Након ових првих послова уследиће чишћење зелених површина од различитих врсти отпада. Ове године радови на уређењу почели су знатно раније због повољних временских прилика.

Након орезивања дрвореда почеће припреме за садњу сезонског цвећа у стакленику код Белог Моста, а након тога и сађење љубичица на цветним површинама у граду. Наташа Михајловић, шеф службе Градског зеленила најављује и радове на окопаваљу цветних површина, тако да ће наш град ускоро попримити прави ''пролећни изглед''. А да би у томе потпуно успели о стању јавних зелених површина требало би да бринемо сви јер је слика нашег града слика нас самих.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 17 фебруар 2016 13:34