Током лета треба обновити стечено знање

Летњи распуст је време које деца најрадије проводе играјући се, али je неопходно да се стечено знање обнови. Деци треба дозволити да се одморе од школских обавеза, али не и да их забораве.

 

Потрудите се да мотивишете дете да током распуста посвети неко време оном градиву са којим је имало проблем. Важно је да помогнете детету да слободно време максимално искористи. Између играња и игрица на компјутеру, дописивања са другарима, ипак би требало мало времена одвојити и за учење.

Родитељи би требали да својој деци помогну око организовања распуста. То падразумева да поред времена за игру и забаву, треба организовати и време које ће бити резервисано за учење и обнављање већ стеченог знања.

Ученици нижих разреда, поготово они који су завршили први разред, требало би да одвоје време за читање. Уколико праве велике паузе губе од оног знања које су стекли. Према саветима психолога,у току летњег распустa, дете не мора да чита лектиру уколико то не жели, већ нешто што му је занимљивије. Искористите ситуације у којима се налазите и повезујте их са градивом. На тај начин мотивишите дете да обнавља већ стечена знања.

Ипак, у свему томе не треба претеривати. Поред времена које ће бити посвећено учењу, треба дозволити деци да уживају и у летњим играма.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 12 август 2012 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter