Запис из емисије "Огњиште"

За данашњи Дневник из емисије ''Огњиште'' издвојили смо несвакидашњу причу о прелепој старој кући у селу необичног  назива, Кршевица, које се налази 15 километара југоисточно од Врања, у бујановачкој општини. У центру села зубу времена више од сто година одолева необично здање које блиста у новом руху, зелене боје.

Док већина људи гради нове куће, Ерина Стојановић која живи у Београду, а преко лета је обавезно у Кршевици, обновила је стари чардак. ово велелепно здање саградио је деда њеног свекра, а она га је наследила од супруга. Каже да га ни за какав износ не би продала.

Ова необична грађевина са зеленом верандом, остала је аутентична и изгледа као некада. Зато не чуди што и данас изазива дивљење не само мештана, већ и путника намерника. О овом здању, али и селу Кршевица које има највише повратника на огњишта, више речи биће у емисији ''Огњиште'', у недељу од 16 сати и 30 минута.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Велики дан за Врање и позоришну публику - Радио Телевизија Врање https://t.co/ppYSgRmbtn via @tripplesworld
Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter