Данас је Међународни дан среће

Данас је Међународни дан среће. Овај датум установила је Генерална скупштина Уједињених нација 2012. године са циљем да покаже како бруто национални доходак не може бити показатељ доброг стања једне државе , као ни колективне и појединачне среће њених становника. Већина наших суграђана које смо анкетирали данас, није ни знала да овакав датум уопште постоји.

Да ли дефиниција среће уопште постоји ? Стручњаци кажу да је срећа ментално или емоционално стање са позитивним и лепим осећањима која иду од задовољства до интензивне радости. Многи стручњаци дефинисали су је на различите начине покушавајући да открију узроке или рецепт за срећу.  Сви се углавном слажу да срећу чине мале, свакодневне ствари , на које углавном не обраћамо пажњу.  Ипак, већина Врањанца сматра да је само здрав човек , срећан човек.

Нека истраживања показала су да свако треба да открије свој рецепт за срећу и задовољство. Човек  треба  да ужива у свему што ради, да живи у садашњости, мисли позитивно, дружи се са људима, избегава претварање, буде оно што јесте и престане да се брине о свакодневним проблемима. Потрага за срећом право је сваког људског бића, без обзира у кавим околностима живео.

Максим Горки је написао '' Мало среће то је добро за свакога. Али нема људи који  желе мало среће, ... А кад је има много , она мало вреди.''

Било како било, данас је Међународни дан среће, зато набаците осмех на лице и будите задовољни собом, оним што јесте и радујте се малим стварима.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 20 март 2014 14:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter