Плавуша или бринета –питање је сад

Чиме год да се бави и какво год да је окружење савременог човека, трка са временом и борба да се учинимо млађим, и негованијим не престаје. Жена је највећи борац у том рату. Нема ниједне припаднице нежнијег пола која не би пристала на којекакве медицинске новотарије само да изгледа млађе но што јесте. Мишљење да је лепота у џепу јер све коштa није далеко од истине.

Ипак у мору препарата намењених нези и лепоти заборавља се да је чистоћа пола здравља и да редовна и основна средства за хигијену помажу да очувамо свежину. Ипак, то није довољно. Услови живота и проток времена чине своје. Кад прве боре и седе власи постану оно што прво видимо у огледалу, време је за акцију.

Оно чега се жене, а не ретко и мушкарци прво лате је фарба за косу. Фарба може прилично променити изглед и учинити га свежијим и пријатнијим чак и кад је избор пао на фарбу само за нијансу различиту од природне боје косе. Добар избор фарбе и адекватна нега су најважнији. У томе вам може помоћи професионални фризер или савремена технологија. Наиме, боље опремљени салони могу вам понудити да уз помоћ комијутера и за то осмишљених програма, на својој слици испробате која боја и фризура вам најбоље пристаје. Колор шампон је такође добро решење јер се брзо испира па уколико одабир боје није задовољавајући нема разлога за панику. Крените даље у истраживање. Некада су жене бојиле косу да би сакриле седе власи. Данас је коса модни детаљ. Са фарбањем се почиње веома рано. Са праменовима различитих нијанси или добрим одабиром боје а ако то прати и адекватна нега, обезбеђена вам је сва пажња ма где да се појавите. Ништа тако добро не задржава млађи изглед као уредно офарбана и негована коса. Ипак, ово задовољство прате и не мале обавезе. Мора се знати да је фарбање процес који се мора стално понављати и да је тешко ослободити се боје која је променила пигмент власи.


Зато пажљиво бирајте нијансу и бојите косу редовно. Купујте фарбе које садрже састојке за негу косе. Пероксид који садржи свака фарба исушује косу а после извесног врмена она губи еластичност па је неопходно коришћење регенератора и хидратантних маски.


Када једном кренете у ову авантуру тешко је зауставити се. Нека истраживања показују да се мушкарци радије забављају са плавушама али када одлуче да се „скрасе“ ипак се одлуче за бринету. Кажу да је то због тога што плавуше изгледају слободније и лепше се забављају, док бринете уливају поверење и остављају утисак стабилније особе. Али нека ово не буде пресудно при куповини фарбе. Обојите косу онако како Ви желите. И само напред. Будите срећни, лепи, неговани и офарбани.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter