Оболелих од дијабетеса све више

У одељењу за дијабетес Дома здравља у Врању број оболелих је у порасту а шећерна болест како у свету тако и у Србији добија све веће размере.

Шећерна болест препозната је као озбиљан проблем па последњих година се много чини на превенцији,  дијагностици и терапији. И поред тога број новооткривених расте, а да је тако говори и податак да је у врањском одељењу за само 5 дана откривено 26 новооболелих од дијабетеса. Најугроженији су људи у четвртој деценији живота.

Бележи се већи ниво здравствене културе  код оболелих и уопште  становништва тако да након 90 година од прве примене инсулина у лечењу шећерне болести све је већи број пацијената на инсулинској терапији што битно утиче на поправљање квалитета живота оболелих.

Кад је у питању Пчињски округ има око 12 хиљада оболелих али се запажа већа учесталост обољевања на подручју општина Прешево и Бујановац.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter