У Врању за сада нема штрајка лекара и фармацеута

Синдикат лекара и фармацеута Србије од јуче је у штрајку. Иако овом синдикату у Здравственом центру у Врању припада око 90 одсто лекара, за сада нема било каквих измена у редовном процесу рада. Хоће ли до тога доћи, зависиће од исхода преговора са министром, који су заказани за два дана.

Представници овог синдиката ступили су у штрајк уз поштовање минимума процеса рада у више од 20 здравствених установа у неколико већих градова у Србији а разлог је Уредба о корективном коефицијенту чијом применом би од 1. јула зараде свих запослених у здравству снизити на 90 одсто у односу на садашње. У Врању за сада нема штрајка, али то не значи да га неће бити рекао је члан штрајкачког одбора СЛФС др Душан Јовановић.

Са Синдикатом медицинских сестара и техничара такође се воде разговори, рекао је др Јовановић. Са друге стране, Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити који такође има чланство у Врању, решио је да у борбу за своја права крене другим путем. Др Зоран Здравковић, председник овог синдиката у Здравственом центру каже да ће они сутра протестовати пред министарством здравља и Владом Србије. Што се тиче Апотеке у Врању, с обзиром да Синдикат лекара и фармацеута Србије нема чланове у тој установи, нема ни штрајка.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 18 април 2012 12:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter