Нови синдикат Завода за јавно здравље у Врању најављује радикализацију синдикалне борбе

Пошто још увек није дошло до битнијег помака у реализацији захтева изнетих пре месец дана, Нови синдикат Завода за јавно здравље у Врању најављује радикализацију синдикалне борбе. Тим поводом одржана је конференција за новинаре у Медија центру Радио телевизије Врање, на којој је говорио и представник Новог синдиката Дома здравља.

Скретање пажње јавности на тежак материјални положај запослених у здравственој делатности, које се додатно погоршава најављеном примедбом уредбе о корективном коефицијенту и смањењу плата од 10 посто , био је један од циљева данашње конференције.

Синдикати ових здравствених установа сматрају да се спорна уредба мора укинути, а не одложити јер додатно дискриминише здравствене раднике у односу на запослене у јавним службама.

Реагујући на ове синдикалне захтеве Агенција за мирно режавање радних спорова покренула је поступак по службеној дужности истако је председник Новог синдиката Завода за јавно здравље др Јовица Стојановић.

Представници Синдиката наглашвају да још није дошло до помака у реализацији захева запослених у Заводу за јавно здравље поводом штрајка упозорења одржаног 19. априла. Посебан акценат је стављен на лоше услове рада.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2012 15:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter