Стајић: Здравство у Врању никад боље

''Здравство у Врању није било боље у последњих 20 година'', наглашава Александар Стајић, помоћник градоначелника за здравство. Ту је веома важна и сарадња коју Здравствени центар има са Градом. Иако се ради о републичкој установи, град Врање на најразличитије начине помаже стабилизацију здравства и Здравственог центра Врање.

Стање у здравству је никад боље, наглашава помоћник за здравство Стајић. Он подсећа на сву подршку коју је Град пружио како би се Здравствени центар стабилизовао, али и да би Апотека Врање стала на своје ноге и могла несметано да функционише.

''Град Врање већ дужи низ година помаже вантелесну оплодњу са одређеном свотом новца, знате да имамо новац за новорођену децу, знате да помажемо ђацима првацима и то је нешто што смо наследили од 2012. године и све оно што је добра пракса ми нисмо прекидали до дана данашњег. Знате у каквом стању је била Апотека, шта смо затекли, каква милионска дуговања. Успели смо да Апотеку ставимо на своје ноге, успели смо да наши грађани имају доступност лекова и сматрам то једним огромним успехом градоначелника и руководства'', каже Стајић.

При свакој амбуланти отварају се апотеке, што ће учинити лекове доступнијима, наглашава Стајић. Он подсећа и на наменски рачун Града за оболеле од ретких болести, потписивање уговора о конзилијумима, који ће се убудуће одржавати у Врању, затим уговора о организованом превозу до Ниша како би се радила магнетна резонанца и слично.

"Mорам да се оградим и да кажем да сам свестан да је Здравствени центар републичка институција и да ми као Град немамо директне ингеренције над Здравственим центром, али за нас су гласали људи који се лече у том Здравственом центру и због тога осећамо обавезу да морамо максимално да помажемо да наш здравствени систем буде што бољи да би ти људи могли да се лече на адекватан начин'', додаје Стајић.

Истиче да је ново руководство Здравственог центра на челу са новом директорком кренуло путем опоравка врањског здравства, а посебно након отварања Хируршког блока, за чије партерно уређење је Град издвојио 300 хиљада евра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 06 фебруар 2019 14:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

"Место за стварање и едукацију деце" - Радио Телевизија Врање https://t.co/FM4cK52ac8 via @tripplesworld
Јавни час сликања инспирисан делима Мирјане Бобић Мојсиловић - Радио Телевизија Врање https://t.co/1Km2byF5e2 via @tripplesworld
Апотека организује бесплатно мерење нивоа шећера у крви, током „Дана Врања” - Радио Телевизија Врање… https://t.co/3aTar4DEUq
Follow RTV Vranje on Twitter