Одштампајте ову страницу

Успела акција потписивања донор картица

У организацији Полицијске управе Врање, Полицијске станице Босилеград, Хуманитарно удружење «Од срца» Телекома Србије и Црвеног крста из Босилеграда, у селу Белут организована је акција добровољног давања крви и потписивања донор картица. Прикупљено је 60 јединица крви и потписано 20 донор картица.

Одзив припадника Полицијске управе из Врања и Полицијских станица из Пчињског округа, Пирота био је добар. Прикупљено је 60 јединица крви, а двадесеторо хуманих људи потписало је донорске картице.

О значају донирања органа не зна се много па је исправна едукација од пресудног значаја за број донора. О томе је говорила др Даница Михаиловић, директор Завода за биомедицину из Београда. Има и оних који су схватили важност овог чина. Једна млада девојка потписала је донаторску картицу у присуству свог оца.

Хумани људи који су присуствовали овој акцији били су у прилици да обиђу етно село «ОСМИ ДАН» у коме се налази необична етнографска поставка и виде кућице од блата и прућа и старе предмете у њима какви су у овом крају некада били уобичајени.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 јун 2012 13:22