Одштампајте ову страницу

Алфа банка донирала ултразвучни апарат врањском здравственом центру

Здравствени центар Врање добио је апарат за дијагностику обољења дојке вредности близу два милиона динара у оквиру националног програма “Србија против рака”. Реч је о донацији Алфа банке и Министарства здравља Србије. На овом апарату у протеклих пет месеци обављено је око хиљаду и 200 ултразвучних прегледа. Апарат се налази у служби за Радиологију Опште болнице Врање.

“Ово је трећа година како Алфа банка у сарадњи са Министарством здравља, несмањеним интензитетом помаже акцију “Србија против рака” која с једне стране унапређује дијагностику у здравственом систему, а с друге побољшава здравље жена.

Здравствени центар Врање пружа здравствену услугу и брине о здрављу више од 300 хиљада становника Пчињског и Косовско-поморавског округа. Захваљујући овој донацији омогућено је рано откривање и дијагностика рака дојке.

Алфа банка у оквиру активности друштвене одговорности од 2009. године, успешно сарађује са Министарством здравља у борби против рака дојке. До данас у оквиру националног програма “Србија против рака” уручене су донације Здравственом центру Кладово, Институту за онкологију и радиологију Србије и Клиничким центрима Крагујевац и Ниш. У протекле три године, Алфа банка је у фонд донирала 18 милиона и 600 хиљада динара нагласио је Стојче Смиљковић директор филијале Алфа банке у Врању.

Апарат је значајан и по томе, што се конзилијуми, када је реч о пацијентима са малигнитетом сада одржавају у Врању а ретко у Клиничком центру Ниш. То је лакше и болесницима и лекарима из оба центра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 јун 2012 13:52