Једночасовни штрајк упозорења у Дому здравља у Врању

Представници и чланови Новог синдиката здравства Србије, Дома здравља у Врању, одржали су једночасовни штрајк упозорења. Основни захтев штрајкача је пре свега стављање ван снаге Уредбе о корективном коeфицијенту и највећем процентуалном увећању основне плате  у здравству, у циљу спречавања умањења зарада у здравственој делатности.

Нови синдикат здравства Србије у Дому здравља у Врању броји 40-ак чланова, међутим штрајку упозорења прикључили су се и радници ове здравствене установе који нису чланови, али подржавају захтеве које је овај синдикат упутио Министарству здравља.

Међу захтевима су и потписивање колективних уговора, као и очување капацитета, људског и материјалног потенцијалa јавног здравственог система у републици Србији. Ово се односи и на стоматолошку заштиту, рехабилитационе центре, апотекарске установе и заводе за јавно здравље. Штрајкачи такође захтевају  и хитан пријем у радни однос од дефицитарних кадрова.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter