Превентивни прегледи: Дођите и ви који мислите да нисте болесни! Истакнут

Још један круг бесплатних превентивних прегледа обављен је у Здрвственом центру Врање. Основни циљ ових прегледа је рана дијагностика. Зато је пожељно да сви који могу

Добар је одзив био на још једни бесплатним превентивним прегледима у Здравственом центру Врање, каже управница Дома здравља докторка Јадранка Ајановић. Јавило се 193-оје грађана, а извршено је 248 прегледа. Мерење крвог притиска, ЕКГ, ниво гликемије и специјалисти прегледи на Одељену ОРЛ су били понуђени грађанима.

"Што се тиче ОРЛ прегледа, јавило се 66 пацијената. Углавном се радило о хроничним  пацијентима, али смо у оквиру прегледа открили 3-оје пацијената са смањеним слухом. Они су одмах упућени на даљу опсервацију и дијагностику у Ниш", каже Ајановићева.

Ниво шећера у крви проверило је 89-оро пацијената. Анализе су показале да 10 пацијената има виши ниво шећера у крви од нормалног. Оно на шта опомиње докторка Ајановић је да на прегледе углавном долазе хронични пацијенти и људи старијег животног доба.

"Волела бих да у другим акцијама, а ово је и апел ка свим грађанима, који се до сада нису прегледали, да дођу. Увек су им отворена врата, када су превентивни прегледи у питању."

Током јучерашње акције, Здравствени центар и Одељења на којима су се вршили прегледи, обишао је помоћник министра здравља и похвалио рад запослених.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter