Избор лекара услов за оверу здравствене књижице

На картотеци медицине рада у врањском Дому здравља има око 5000 картона неопредељених пацијената, док 9 стално запослених лекара и 3 на одређено време у просеку имају од 1600 до 1800 опредељених пацијената. Решење је у пријему нових лекара. Повећан је и број захтева за оверу здравствених књижица у врањској филијали.

Гужву у ходницима Дома здравља у Врању, ових дана праве и они који су дошли да изаберу свог лекара. То је услов да би оверили здравствене књижице.  Процедура је једноставна. Проблем је кога одабрати, јер на одељењу Медицине рада у Врању нема довољно лекара.

Проблем није нерешив каже управник Дома здравља Александар Јоксић. У наредном периоду по његовим речима биће запослени нови лекари.

Сви они који су изабрали свог лекара и имају измирене обавезе за здравствено осигурање, могу оверити здравствене књижице у филијали Републичког фонда за здравствено осигурање.

Уз жељу да изаберете «правог» доктора, ту је и жеља да никад до пензије не останете без посла. У том случају по истеку важења здравствене књижице сви ваши подаци се бришу из Републичког фонда здравственог осигурања, укључујући и изјаву о изабраном лекару.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 04 јул 2012 12:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter