Још један круг успешних превентивних прегледа у Здравственом центру Врање

У Здравственом центру Врање спроведен је још један 17-ти круг бесплатних превентивних прегледа. Велики број грађана је и овога пута искорисистио прилику да уради прегледе. Нажалост откривени су и они који нису знали да су болесни. Све службе добро и озбиљно раде и нема проблема у организацији, каже директорка Здравственог центра докторка Љиљана Антић. Овога пута укупно се  jавио 391 пацијент. Ултразвук абдомена урадио је њих 96-оро, кардиолошки преглед и крвни притисак 135-оро и тумор маркере 160-оро. Долазе људи који у ствари немају времена да у току радне недеље дођу код лекара и задовољни су што то могу да ураде у недељу, каже директорка.

"Велики је значај због тога што откривамо нове пацијенте који до тада нису знали за те болести које ми нађемо. Упућујемо их према даљој дијагностици. Имали смо јуче у току интернистичких превентивних прегледа задржавање једног пацијента на болничко лечење. У лабораторији смо нашли позитивне туморске маркере код 15так пацијената и упутили их према даљој дијагностици", каже директорка.

На превенција инсистира Министарство здравља, али и Здравствени центар Врање. На тај начин помаже се пацијентима, а смањују се и трошкови лечења. У том смислу Здравствени центар ради и превентивне прегледе које сами организују у предузећима и установама и биће још тих акција, најављује директорка.   

"У тим акцијама нашли смо много људи који не обраћају пажњу на своје здравље, не раде скрининг прегледе. У Јумку смо нашли велики број радника који су у радном времену имали притисак 200 са 100 или 120 и све смо упутили даље и решили их терапијски.

Здравствени центар Врање приликом сваке превентивне акције посећују државни секретари из надлежног Министарства, каже директорка и додаје да је то прилика и за разговоре о неким другим питањима из делокруга рада.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 децембар 2019 14:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter