Одштампајте ову страницу

На одмор обавезно понети малу апотеку

Уколико желите одмор за памћење по лепом, а не ружном чувајте своје здравље. За то је неопходно обезбедити праву малу апотеку и здравствено осигурање, како вам одмор не би пресео, нарочито ако са собом водите малишане.

Ако се спремате за летовање проверите да ли сте са собом понели вашу кућну апотеку. У случају нужде неки лекови ће вам бити неопходни.

Поједини лекови и препарати могу се купити без лекарског рецепта. Међутим масти које су најчешће неопходне било да су у питању опекотине, уједи инсеката или алергије могу се куповати. Постоје и природни лекови које можете саме направити а то су облоге од краставаца, киселог млека, маслиновог уља и невена.

Промена климе код неких људи изазива здравствене тегобе. Осетљивост на храну. воду, ваздух, вожњу или било која друга промена најбоље је да се решава у сарадњи са лекаром.

Све агенције опомињу путнике да на пут не крећу без здравственог осигурања, када је у питању боравак у иностранству. За поједине арапске земље неопходно је примити и одређене вакцине. Колико год да кошта путно здравствено осигурање је права помоћ.

Планирани одмор не треба упропастити. Без преких потреба не узимајте лекове, јер неки изазивају нежељене ефекте.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 јул 2012 16:06