ЗЗЈЗ: Важна је здравствена заштита свих

Светски дан здравља ове године обележава се под слоганом „Градимо правичнији, здравији свет за све“. Од великог значаја је да сваком појединцу буду омугућени животни и радни услови који подржавају здравље, кажу из Завода за јавно здравље у Врању.

„Веома је битно да нагласим да је сваком појединцу неопходно пружити здравствену заштиту без обзира на пол, вероисповест, социјално и економско стање, као и политичко уверење. Неопходно је да свака особа има доступну здравствену заштиту“, каже докторка Јелена Станковић из Завода за јавно здравље.

Један од главних проблема који се јавља и код нас као и у свету, каже докторка Станковић, је неједнакост у примању здравствених услуга, а као последице тога је сиромаштво.

„Последњих годину дана, читаву планету погидила је пандемија Корона вируса, где додатно долази до изражаја та неједнакост у здрављу а где су више погођене сиромашније земље, управо због недостатка новца немају адекватну здравствену заштиту коју могу да пруже свим грађанима“, додаје докторка.

Докторка Станковић каже, да је код сиромашнијих земаља проблем што чак 60 посто становништва не може да приушти здравствену заштиту.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 07 април 2021 14:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter