Служба Хитне помоћи добила савремени санитет

У Здравствени центар Врање стигло је ново санитетско возило, донација Америчке амбасаде. Реч је о најсавременијем возилу које ће умногоме олакшати збрињавање и транспорт пацијената.

Врање је један од 6 центара у Србији који је избором Министарства здравља добио најсавременији санитет, чија је вредност преко 40 хиљада евра, а реч је о такозваној ''покретној болници''. Возило је комплетно опремљено савременим медицинским апаратима и пружа могућност потпуне имобилизације пацијента.

''Овај санитет нам је заиста веома потребан, јер смо на бранику наше домовине, највећи регионални центар на југу Србије, ка нама гравитира више од 200 хиљада становника и Косовско поморавље, па нам је врло важан санитет. Мислим да ће ово санитетско возило као једна мала покретна болница служити за спашавање многих људских живота,'' рекла је директорка Здравственог центра, докторка Љиљана Антић.

''Ово возило није за нас само превозно средство, него је комплетно опремљен санитетски превоз, који подразумева и присуство савремених апарата, имамо нови дефибрилатор, имамо аспиратор, носила, ферно носила, систем апаратуре за оксигену терапију, разне удлоге од главе до пете што се тиче мобилизације, дакле све оно што би један санитет требао да поседује,'' додаје начелница Службе хитне медицинске помоћи, Лидија Стевановић.

Служба хитне медицинске помоћи сада има десетак функционалних санитетских возила, а најновија донација представља најсавременији и најопремљенији санитет у овом тренутку.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 22 јун 2021 13:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter