Нови дигитални рентген апарат за Здравствени центар Врање

Здравствени центар Врање добио је још један нови дигитални рентген апарат домаћег произвођача  вредности око 60 хиљада евра.

"Овај апарат пружа бољу евалуацију пацијената за све радиолошке претраге. Хоризонтално постављен сто омогућава снимање пацијената у лежећем ставу. Због реконструкције, апарат ће привремено бити смештен у ковид амбуланти АТД-а , а потом ће бити пребачен у реновиране просторије Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику, каже начелник Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику др Небојша Милосављевић и додаје:

У питању је савременији апарат од овог који већ имамо. На сличном апарату смо у ковид амбуланти до сада урадили 38.807 прегледа. Са новим апаратом добијамо на брзини код прегледа, прегледи су са мањом дозом зрачења и са већим комфором како за пацијенте тако и за рентген техничаре.

У Служби за радиологију и ултразвучну дијагностику са овим апаратом има укупно четири дигитална апарата, система новије генерације и ускоро очекујемо и најсавременији дигитални апрат са скопијом. По завршетку реконструкције Болнице Радиологија ће имати два скенера.

Захваљујући сарадњи коју смо 2019. године потписали са Клиничким центром Ниш, недељно шаљемо по три пацијента на дијагностику магнетном резонанцом у нишки Клинички центар. Постоји велика потреба наших грађана за овом врстом дијагностике. Реконструкцијом Болнице, Служба за радиологију и ултразвучну дијагностику добија простор и магнетну резонацу по најсавременијим стандардима." - нагласила је овом приликом, директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врањанци за летовање најчешће бирају Грчку - Радио Телевизија Врање https://t.co/aehVHd53dw via @tripplesworld https://t.co/QtpiznCqCA
До титуле ђака генерације уз доста рада и одрицања - Радио Телевизија Врање https://t.co/YZbPWgscvR via… https://t.co/GBH7XSLSFO
Две особе тешко повређене у саобраћајкама - Радио Телевизија Врање https://t.co/haZm6CZuoO via @tripplesworld https://t.co/RMn8HiPO6Z
Follow RTV Vranje on Twitter