Др Марина Јањић ослобођена оптужбе

“Правда је спора али достижна” реченица је коју често изговарамо у приликама које ни близу нису сличне случају који је задесио докторку Марину Јањић, специјалисту гинекологије и акушерства Здравственог центра у Врању. Голготу коју је у протеклих пет и по година преживела без сопствене кривице, памтиће заувек. Упркос томе што је Апелациони суд у Нишу потврдио ослобађајућу пресуду Вишег суда у Врању, да није примила мито од 40 евра, све што је преживела урезано је дубоко у њену душу. Зато је одлучила да проговори за медије.

Свој ход под мукама магистар специјалистичке медицине докторка Марина Јањић, специјалиста гинекологије и акушерства Здравственог центра у Врању, назива хорор филмом у коме је главни актер. Ни данас не зна зашто. Зна само да новац који се помиње није никада узела. Наиме, 23. марта те 2007. године, када се вратила из иностранства са годишњег одмора, ухапшена је у породичној кући, након чега је пет паклених ноћи провела у притвору.

Док је трајао процес, уз несебичну подршку најближих, пре свега оца др Јована Јањића, истакнутог научног радника, мајке, уже фамилије и суженог круга пријатеља, није клонула, јер је знала да је невина. Све време радила је на стручном усавршавању.

Докторка Јањић има 24 године стажа. Ради, како сама рече, најхуманији посао на свету. Ово што је задесило не би пожелела ни никоме. И оно што је важно, остала је иста. Смерна, правична и стручна. Ускоро очекује звање првог примаријуса на Гинеколошком одељењу. Ово што јој се догодило само је филм који жели да што пре заборави. Да ли ће успети?

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено петак, 12 октобар 2012 13:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter