Стигао нови скенер у наш Здравствени центар

Нови скенер стигао је у Здравствени центар Врање, од Министарства здравља. Вредност овог апарата је скоро 36 милиона динара. Нови скенер ће бити смештен у партеру Интерног одељења, где ће бити доступан слабије покретним пацијентима и у хитним ситуацијама, каже директор Здравственог центра Врање доктор Саша Ђорђевић. 

-То је скенер новије генерације, шездесетчетворослајсни. За нас здравствене раднике значи побољшање основне дијагностике, где ће се прецизније сагледати пацијенти. Бенефит за пацијенте, а нама ће олакшати дијагностику. Ово је тренд старања државе према свим Здравственим центрима онако како треба и доказ да држава размишља о свима једнако.

Предходног дана добили смо ињекторе, где ћемо моћи да радимо контрасно снимање главе, врата, грудног коша, стомака, екстремитета и скелета у целини.

Ово је текућа опрема, зановићемо наш старији скенер, који је на издисају. Неће бити само скенер што се тиче опреме. Код нас је у току реконструкција, добићемо велику површину, па очекујемо још доста тога од опреме, каже др Ђорђевић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 новембар 2021 14:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Православна Нова: Време да се преиспитамо и потрудимо да будемо бољи - Радио Телевизија Врање… https://t.co/q7XQ5yrVvJ
Заменица градоначелника о програму Светосавске недеље - Радио Телевизија Врање https://t.co/IujUmB744x via… https://t.co/gQnVMjuNGp
Окамењено море: Напокон премијера - Радио Телевизија Врање https://t.co/2gGe35JzbD via @tripplesworld https://t.co/gCo77Gj7CI
Follow RTV Vranje on Twitter