Одштампајте ову страницу

Стигао нови скенер у наш Здравствени центар

Нови скенер стигао је у Здравствени центар Врање, од Министарства здравља. Вредност овог апарата је скоро 36 милиона динара. Нови скенер ће бити смештен у партеру Интерног одељења, где ће бити доступан слабије покретним пацијентима и у хитним ситуацијама, каже директор Здравственог центра Врање доктор Саша Ђорђевић. 

-То је скенер новије генерације, шездесетчетворослајсни. За нас здравствене раднике значи побољшање основне дијагностике, где ће се прецизније сагледати пацијенти. Бенефит за пацијенте, а нама ће олакшати дијагностику. Ово је тренд старања државе према свим Здравственим центрима онако како треба и доказ да држава размишља о свима једнако.

Предходног дана добили смо ињекторе, где ћемо моћи да радимо контрасно снимање главе, врата, грудног коша, стомака, екстремитета и скелета у целини.

Ово је текућа опрема, зановићемо наш старији скенер, који је на издисају. Неће бити само скенер што се тиче опреме. Код нас је у току реконструкција, добићемо велику површину, па очекујемо још доста тога од опреме, каже др Ђорђевић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 новембар 2021 14:38

Сродни чланци