Забављај се и учи

Забављај се и учи (7)

Завршио се боравак на Бесној Кобили“ деца и наставници, учесници квиза „Забављај се и учи“, вратили су се у Врање. Нису крили задовољство због свега доживљеног, поделили су са нама утиске. Кажу да је ово за њих било прелепо искуство. Већина је први пут била на Бесној Кобили, а први пут су стали и на скије. Остаће им у памћењу нова познанства и лепо проведено време.

"Било је сјајно. Услови су нам били одлични. Желео би поново да одем, научили смо да скијамо. Дружење и атмосфера су били сјајни", каже Василије Станковић.

"Утиске са Бесне Кобиле не можемо још увек да опишемо речима. Било је сјајно дружити се и упознати нове другаре, а пре свега научити да скијам. Имали смо и падове и успоне, али научили смо неке основне кораке, да се опустимо барем. Било је супер", каже Љиљана Анђелковић.

"На Бесној Кобили је било изузетно добро. Време нас је прво послужило, било је сунчано.Деца су била одлична, послушна, ко је хтео да научи, научио је да скија, храна је била изванредна, дружење на нивоу, није било никаквих проблема. Ми смо у целини презадовољни. Желели би да се убудуће наставе овакви квизови, из било ког предмета,да се деца што више друже, да се тај борбени дух повећа и да они који су најбољи побеђују и даље", каже наставник Љубомир Станковић.

"После пет дивно проведених дана на Бесној Кобили данас смо се вратили. Деца су научила да скијају, дружила се, уживала. Смештај, храна и све остало на Бесној Кобили били су одлични, услуга такође", каже Галабина Миленковић.

Најбољи учесници квиза „Забављај се и учи“ добили су заслужене награде. Они који су имали мање среће чекаће неку другу прилику. Најважније је да су сви нешто научили и своје знање искористили у функцији дружења и промоције пријатељства и нових сазнања. 

 

Најбоље пласирани учесници квиза „Забављај се и учи“ уживали су на Бесној Кобили са својим наставницима на наградном зимовању које су освојили у оквиру великог пројекта Радио телевизије Врање. Била је ово прилика да се друже, одморе, али и науче да скијају. На пут су отишли полицијским џиповима што је такође био доживљај. Тамо их је дочекао снег, мир и уживање. Време проведено на планини искористили су најбоље што су могли.

"Баш ми је драго што смо овде сви заједно и што имамо прилику да се дружимо. Имамо прилику и да скијамо, неки од нас су сада научили да стану на скије. Све у свему добро је дружење и забава", каже Жељана Трајковић.

"Овде је баш лепо, добро дружење, добро друштво, неки су научили да скијају, супер је", каже Александра Стошић - Корбевац.

"Овде нам је сјајно, дружимо, се скијамо. Храна је супер, дружимо се. Увече играмо друштвене игре, забављамо се. Први пут стајем на скије и задовољна сам што сам научила да скијам. Наставник Љуба се баш потрудио да нам објасни прве кораке", каже Тијана Јањић- Власе.

"Дан нам је испуњен, баш се лепо забављамо. Имамо и школу скијања. Подучава нас наставник Љуба и веома нам је лепо. Мислим да ће боравак на Бесној Кобили бити за нас лепо искуство", каже Љиљана Анђелковић- Светозар.

"Овде нам је много лепо. Ученици моје школе су први пут на Бесној Кобили, деца скијају, ја сам им подршка. Све нам се свиђа, и храна и смештај и друштво", каже Наташа Стојановић- координатор.

Док смо се ми у граду борили са маглом, Бесна Кобила ових дана била је окупана сунцем. Снега има довољно за скијање и санкање и све планинске активности, па су наши квизаши могли да уживају у чарима природе. Међутим, пошто свему лепом дође крај, морало је да се крене назад.

Три првопласирана тима и наставници координатори из школа које су се такмичиле у  квизу „Забављај се и учи“, отпутовали су на наградно зимовање на Бесну Кобилу. Реч је о великом пројекту Радио телевизије Врање који је подржан од стране министарства културе. Деца су узбуђено дочекала прилику да се друже и уживају, a превоз победника до планинарског дома обезбедила је Полицијска управа Врање. Деца из основних школа „Светозар Марковић“ из Врања „Краљ Петар Први ослободилац“ из Корбевца и „20.октобар“ из Власа са нестпљењем су дочекали време за полазак јер ће моћи да се одморе, уживају и друже се са својим вршњацима. Посебно су били одушевљени што ће полицијским џиповима поћи на пут, јер је врањска Полицијска управа понудила помоћ нашој кући да одвезе победничке тимове на заслужени одмор. Деца су одушевљена и тиме што на Бесној Кобили има снега, што је још један од разлога за добар провод.

"Веома смо узбуђени, драго нам је што имамо прилику да сви заједно идемо јер сигурна сам да ће бити добро дружење и добра забава. Ја сам била породично на Бесној Кобили, а овако са другарима нисам", каже Жељана Трајковић – ОШ „Светозар Марковић“.

"Узбуђени смо и радујемо се. Ја нисам до сада био на Бесној Кобили и баш ми је драго што идем први пут баш са друговима и другарицама", каже Ђорђе Андрејевић – „20.октобар“  Власе.

"Узбуђени смо, једва чекамо да дођемо на планину, да кренемо да скијамо, а наравно и да се дружимо са осталим другарима", каже Меланија Станковић- ОШ „Светозар Марковић“.

На Бесну  Кобилу иду 3 наставника, координатори школа које су освојиле прва три места и по четворо ученика из свих школа које су учествовале у такмичењу. Награда је дар Туристичке организације Врања.

"Деца су узбуђена једва чекају да оду да се скијају, пошто су чули да има снега", каже Галабина Миленковић – наставник у ОШ „Светозар Марковић“.

Првопласирани тим школе „Светозар Марковић“ награђен је и путовањем у Београд. Овај одмор са друговима из осталих школа ће им итекако добро доћи. Иако су до сада много пута били учесници квизова, на једном оваквом нису и носе више него позитивне утиске.

"Наша деца имају искуства са квизовима, али са једним оваквог типа први пут су се сусрели. Радовали су се унапред, припремали се, надали наградама и оне су стигле", каже Галабина Миленковић – наставник у ОШ „Светозар Марковић“.

Сличног су мишљења и остали представници школа. Било је ово дивно искуство за све. Медијски пројекат „Забављај се и учи“ је још један велики искорак ТВ Врање у погледу производње дечјег образовног програма. Кроз наш студио прошло је 12 наставника- координатора, 48 – оро такмичара и више од 120- оро деце у публици која су бодрила своје тимове. Квиз је био погодан за децу свих узраста, али и за целу породицу. Садржао је питања везана за градове, државе, али и специфична питања за напреднију децу и љубитеље географије, спорта, науке, природе, животиња. У Квизу је постављено скоро 400 питања, откривено више од 24 града и држава Европе у игри Европомиме, а у караокама отпевано више од 25 песама.

 

 

 

Квиз ''Забављај се и учи'' велики пројекат Радио телевизије Врање, након вишемесечног надметања екипа из 12 основних школа са територије града Врања, успешно је приведен  крају. У веома јакој конкуренцији победила је екипа ОШ ''Светозар Марковић'' из Врања. Поред вредних новчаних награда за победничку екипу организован је и дводневни боравак у престоници у организацији Туристичке организације града Београда. Утиске које су понели из главног града преносимо вам у минутима који следе. Љиљана Анђелковић, Василије Станковић, Меланија Станковић и Жељана Трајковић, ученици Основне школе '' Светозар Марковић'' у Врању чине победничку екипу квиза ''Забављај се и учи''. Са њима је претходних месеци вредно радила професорка Галабина Миленковић. У последњој финалној емисији уручене су награде пропласираним екипама. Поред вредних новчаних награда, ученици који су победили обрадовали су се наградном путовању и дводневном боравку у Београду. Они су том приликом  обишли знаменитости и уживали у чарима које нуди главни град.

''Драго ми је што смо добили ову награду. Мислим да смо је заслужили. Београд је јако лепо окићен, лепо изгледа зими. Видели смо све лепоте града. Обишли смо знаменитости престонице, највише ми се допада Музеј илузије'', каже Љиљана Анђелковић ОШ '' Светозар Марковић''.

''Допада ми се ово путовање. Одушевљен сам местима која смо посетили. Драго ми је што смо посетили  Музеј ''Никола Тесла'' јер ме занима наука и намеравам да се тиме бавим у будућности'', каже Василије Станковић ОШ '' Светозар Марковић''.

''Велика ми је част што сам део ове читаве организације. Квиз ''Забављај се и учи'' је нешто што се први пут догодило у нашем граду. Искуство је неописиво, као и сам Београд. Посетили смо између осталог и  Храм Светог Саве и ово путовање ћу увек памтити. Имали смо прилику да упознамо нове људе а и ми смо се међусобно зближили и дружили'', каже Меланија Станковић ОШ '' Светозар Марковић''. 

''Веома ми је драго што имамо прилику да посетимо Београд. Овом приликом желим да се захвалим свима који су омогућили да имамо ову малу екскурзију'', каже Жељана Трајковић, ученица ОШ '' Светозар Марковић''.

Да боравак у главном граду буде пријатан за победничку екипу квиза ''Забављај се и учи'' побринуо се Жељко Пилиповић, водич испред Туристичке организације града Београда.

''Велико ми је задовољство да сам данас био домаћин дивним, младим, радозналим људима из нашег лепог Врања. Надам се да им је било лепо и занимљиво. Показали су интересовање за све оно што овај град чини атрактивном туристичком дестинацијом. Наши гости су посетили Храм Светог Саве,  Музеј великог научника и родољуба Николе Тесле али и место које је број један по броју обилазака, а то је Калемегдан и Београдска тврђава. Видим да су деца препуна утисака и драго ми је због тога'', каже Жељко Пилиповић, водич ТО града Београда.

Победничка екипа је у Београд отпутовала аутобусом Кавим Јединства  тако да су деца уживала у удобности, али ово путовање није једина награда коју су добили. Поред слатких пакета које обезбеђује Аморети  за три првопласиране екипе квиза ''Забављај се и учи'' у јануару ће бити организован петодневни боравак на нашој планинској лепотици Бесној Кобили. Победници су добили и новчану награду у износу од 150.000 динара, другопласирана екипа из ОШ ''Краљ Петар први ослободилац'' добила  је 90.000 динара а трећепласираној екипи из ОШ  ''20.октобар'' Власе припало је 60.000динара.

Квиз ''Забављај се и учи'' полако улази у завршницу. До сада је емитовано десет емисија и из недеље у недељу, на наше велико задовољство, он привлачи велику пажњу наших гледалаца. У недељу су се такмичиле екипе основних школа ''Доситеј Обрадовић '' и ''Светозар  Марковић'' која је овога пута однела победу. У досадашњем току сјајног квиза Радио телевизије Врање  ''Забављај се и учи'' такмичарске екипе из 12 основних школа са територије града Врања  су се показале у правом светлу. Из недеље у недеље школарци су бриљирали  и били све бољи. Најбољи у знању, сналажљивости, виспрености и брзини ипак опстају и припремају се за наредни круг такмичења, док екипе које губе стојички подносе пораз и надају се новој прилици у неком од наредних квизова. А наши гости овога пута били су ученици основне школе ''Светозар Марковић'', чланови победничке екипе у последњој емисији.

''Било је занимљиво борити се против таквих противника као што су ученици Доситејеве школе. Најбољи је ипак победио на крају, била је мала разлика у поенима. Посебно ми је драго што смо се сусрели са новим појмовима и током такмичења сам сазнала доста нових ствари из области спорта'', каже Љиљана Анђелковић.

''Честитам противницима, били су одлични. Питања смо знали и ми и они, али пресудиле су нијансе. Овај серијал је нешто што ћу памтити увек, жао ми је што се приводи крају, али надам се да ће се поновити. Сви желимо победу и идемо ка томе'', каже Василије Станковић.

''Чини ми се да у овој емисији било мање тензије него у првој, савладали смо трему и све је било лакше. Научила сам доста ствари. Боље сам певала у караокама него у првој емисији. Противници су били сјајни, честитам им, али пресудиле су нијансе. Надамо се уласку у финале и победи'', каже Меланија Станковић.

''Лепо смо се забавили, упознали нове другаре, научили нове ствари. Част ми је што сам учествовала у квизу и желим да се захвалим свима који су нам омогућили учешће'', каже Жељана Трајковић.

С обзиром да се приближава  завршница овог квиза, учесници се труде да се припреме што боље за следећи круг такмичења у коме ће се надметати ученици  основних школа ''Краљ Петар први ослободилац '' из Корбевца, ''20.октобар '' из Власа и ''Светозар Марковић'' из Врања. То трофинале на програму је у недељу, 15. децембра у 17 сати.

Подсећамо, најбоље очекују вредне награде. Прва награда у износу од 150.000 динара обезбедио је врањски Симпо, друга у износу од 90.000 Југоелектро и трећу у износу од 60.000 динара Аморети. Поред тога сваки учесник квиза добија слатки пакет врањске фирме Аморети, а такмичари победничких екипа са наставницима који су их припремали и подржавали, током јануара боравиће пет дана на Бесној кобили. Од туристичке организације града Београда, победнички тим добиће бесплатан викенд у српској престоници уз обилазак туристичких и културних дестинација.

Продукцију квиза Радио телевизије Врање, суфинансирало је Министартво кулутре и информисања.  

 

 

 

Квиз ''Забављај се и учи'' који Радио телевизија Врање реализује уз подршку Министарства културе и информисања изазвао је велико интересовање гледалаца и ове недеље. У последњој емисији која је емитована у недељу од 17 сати ученици ОШ'' 20.октобар'' Власе  однели су победу над екипом ОШ''Јован Јовановић Змај '' из  Врања. У току је други круг  квиза ''Забављај се и учи'' а расположење међу такмичарима као и жеља за победом је све већа. Победничка екипа из  ОШ'' 20.октобар'' из Власа није крила радост због победе. 

'' Утисци су лепи. Из круга у круг је све теже, питања смо већ савладали.  Имали смо неко предзнање али смо се ипак припремали за овај квиз и озбиљно смо схватили такмичење'', каже Тијана Јањић ОШ '' 20.октобар'' Власе.

''Било је тешко, нијансе су пресудиле и ми смо победили. Леп је осећај јер се на крају сав наш труд исплатио", каже Сташа Тасић ОШ '' 20.октобар'' Власе.

''Задовољни смо што смо победили, занимљиво је било. Имали смо мало трему, стекли смо нова знања, заиста ми је драго што сам била део ове приче и сјајног квиза'', каже Нађа Димчић ОШ ''20.октобар'' Власе.

''Кроз игру смо много тога научили. Противничка екипа је била одлична али смо на крају ипак ми победили. Припремамо се за следећи круг'', каже Ђорђе Андрејевић ОШ '' 20.октобар'' Власе.

Ученици ОШ '' Јован Јовановић Змај '' су изгубили у овој игри али им је драго што су учествовали у квизу.

''Задовољна сам како смо играли, упркос поразу. Изједначили смо у једном тренутку али су последња питања  одлучила" каже Беба Алексић, ОШ''Јован Јовановић Змај''.

''Није било лако прихватити пораз. Сви смо прижељкивали да победимо. Задовољна сам како смо се представили. Честитам победницима и желим им успеха у даљем току такмичења'', каже Нађа Георгијев ОШ ''Јован Јовановић Змај''.

''Гледајући питања знам да ће из овог квиза да понесу велико знање које ће им користити у даљем школовању'', каже Наташа Стојановић ОШ '' 20.октобар'' Власе.

''Када поредим обе емисије мислим да су моји ђаци у првом кругу били борбенији и имали су више самопоуздања. Педагошки је добро јер су овога пута деца научила да губе и да се носе са поразом'', каже Индира Станковић ОШ ''Јован Јовановић Змај''.

У следећој емисији такмичиће се екипе из основних школа Светозар Марковић и Доситеј Обрадовић.

 

Квиз ''Забављај се и учи'' који Радио телевизија Врање реализује уз подршку Министарства културе и информисања наставља да привлачи пажњу наших гледалаца из недеље у недељу. У последњој емисији која је емитована у недељу од 17 сати ученици ОШ'' Краљ Петар први ослободилац'' из Корбевца однели су победу над екипом ОШ''Вук Караџић'' у Врању. Ни последња емисија квиза ''Забављај се и учи'' није прошла без доброг расположења и фер борбе. Такмичарски дух, борбеност и доказивање у знању нису изостали ни овога пута. Победничка екипа из  ОШ'' Краљ Петар први ослободилац'' из Корбевца није крила радост због победе.

'' Још на самом почетку такмичења свесни смо били да ћемо победити, били смо уиграни. Имали смо неко предзнање али смо се ипак припремали за овај квиз и озбиљно смо схватили такмичење", каже Александар Обрадовић ОШ'' Краљ Петар први ослободилац''.

''Јако сам задовољна, било је лепо током такмичења, упознали смо нове другаре. Европомима је најзабавнија игра по мени. Научили смо доста тога", каже Александра Стошић ОШ'' Краљ Петар први ослободилац''.

''Задовољни смо што смо победили, занимљиво је било. Имали смо мало трему,стекли смо нова знања, заиста ми је драго што сам била део ове приче и сјајног квиза", каже Станислава Младеновић ОШ'' Краљ Петар први ослободилац''.

''Кроз игру смо много тога научили. Противничка екипа је била одлична али смо на крају ипак ми победили.Проширили смо знање и добро ће нам доћи у даљем школовању", каже Страхиња Ристић ОШ'' Краљ Петар први ослободилац''.

''Настављамо даље , радићемо и даље, вежбаћемо и очекујемо да се појавимо у финалу и да на крају крајева, победимо. Деца се забављају, играју, уче нове ствари и развијају такмичарски дух", каже Љубомир Станковић, професор.

У наредној епизоди серијала која ће бити на програму наше телевизије 1. децембра такмичиће се екипе основних школа  ''20.октобар'' из Власа и ''Јован Јовановић Змај'' из Врања које су биле победнице треће и четврте епизоде серијала.

 

 

 

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter