Др Стефана Младеновић : Рад у ковид амбуланти је школа за цео живот

Стефана Младеновић је једна од млађих докторки која је била у прилици да се од самог почетка пандемије суочи са свим изазовима које је корона донела са собом. Стављајући професионализам изнад  опасности и ризика од заражавања, заједно са својим колегама у ковид амбуланти АТД ухватила се у коштац са свим оним што коронавирус носи са собом. Брига о пацијентима и тежња да се њима изађе у сусрет  сваком тренутку, постали су свакодневица ове младе жене. Њен труд и рад нису остали непримећени.  Одликована је златном медаљом и повељом за изузетне заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести Ковид 19. Ово признање уручио јој је председник Александар Вучић, поводом Дана државности. Она каже да ова награда за њу представља велико признање, тим пре што је стигла на почетку њене лекарске каријере, али и велики подстрек да напредује и да се усавршава у свом послу.

''Након десет месеци борбе са ковидом, будући да сам од самог почетка радила искључиво у ковид систему, добити овако нешто је невероватна част. Веома сам поносна на себе што сам успела да покажем и докажем да могу да радим, да знам да радим и, што је најбитније, ово је и велика одговорност. Дошло је брзо, непланирано, и сада треба уложити још више труда, рада и залагања.

Као неко ко је релативно скоро засновао радни однос у Здравственом центру и од почетка био ангажован у ковид систему, докторка Младеновић истиче да су иза ње, али и свих здравствених  радника, месеци мукотрпног труда и залагања, али да битка са ковидом још увек није готова.

 ''Ово је нешто о чему сам као мала сањала. Мени се брзо остварило, али, да се разумемо, није важно ко је отишао да преузме овај орден, ово је признање за наш Здравствени центар који је био критикован више пута без основа. То највише значи због нашег Здравственог центра и Града, јер ја тамо нисам прозвана као индивидуа, то је похвала за установу у којој радим и похвала за наш град. Ово није само мој орден, ово је орден свих медицинских и немедицинских радника који су радили са мном и који још увек раде, који не стају и који се максимално боре, каже докторка.

-На церемонији доделе признања било је врло свечано, лепо.Било ми је задовољство што сам делила простор са далеко искуснијим докторима из целе земље. Прозивали су сваког од нас. Награде је уручио председник Александар вучић. Док сам прилазила , приметила сам на његовом лицу изненађење што му прилази тако млада особа. Значио ми је његов стисак руке . По завршетку церемоније била сам у прилици да се упознам са колегама из осталих градова. Величанствен догађај и никада нећу заборавити тај дан, присећа се докторка. 

Докторка додаје да је рад у ковид систему непроцењиво искуство за све младе здравствене раднике, а као најтежи период издваја половину прошле године, када се у ковид амубланту јављао највећи број пацијената са тежим клиничким сликама. Медицина је такав посао да се учи свакодневно. Морамо да будемо спремни и за те ванредне ситуације, као што је корона. Страх се потискује и само су нам битни пацијенти.  

-Годишњег одмора није било, боловања , на сву срећу , такође. Било је мукотрпно радити, некада и по 12 сати. Желела сам да будем ту константно, да пратим ситуацију. Колеге су помагале у раду. Овоје школа за цео живот. Научили смо од сваке гране медицине и верујем да ће сви млади лекари који раде у ковиду стећи огромно знање.

Др Стефана Младеновић је тренутно на специјализацији у области анестезиологије и планира да се даље усавршава у том правцу.

 

Медијски садржај финансиран средствима из буџета града Врања.

Изнети ставови не представљају нужно ставове органа који суфинансирају медијски садржај.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter