„Двадесет недеља информативно-документарног програма“

„Двадесет недеља информативно-документарног програма“

је медијски пројекат суфинансиран из буџета града Врања по јавном позиву

за производњу медијских садржаја намењених телевизији у 2018.години.

     ТВ циклус у трајању од двадесет недељна, претежно информативног карактера чини 180 емисија у премијерном приказивању.

     Сваког дана (од 20 сати) по једна премијера из серијала, а уторком и средом две премијере (од 15:30 и од 20 сати). Репризе наредног дана од 13 и 14 сати и у ноћном програму. Циклус емитовања почиње од 3. Септембра и трајаће до 30. децембра 2018.

     Циљ пројекта је јачање и демократизација друштва кроз промоцију информација од јавног интереса у области јавног информисања, независног и одговорног новинарства, као и подизање професионалних и етичких медијских стандарда.

     Општи циљ пројекта је унапређење објективног и правовременог информисања грађана Врања и Пчињског округа који ће повећати укључивање и њихово активно учествовање у развоју локалне заједнице.

     Посебни циљеви пројекта су: континуитет у информисању грађана Врања и Пчињског округа; константан и директан извор информација од јавног значаја које су предуслов за рационални избор и одлучивање; повећано учешће грађана у темама које су од значаја за њихов свакодневни живот.

     Пружићемо поуздано, професионално, независно и објективно информисање о готово свим аспектима друштвеног живота локалне заједнице, културе и традиције југа Србије, промовисање разумевања различитости и традиције, као основни предуслов за даљи развој пољуљаног друштва.

      Критички дијалог у емисијама је начин за подстицање озбиљнијег политичког, социјалног, културног  и економског укључивања грађана у друштвену заједницу.

     Медијски садржаји серијала остварују 10 од 16 програмских приоритета јавног позива. Тв серијал се састоји од 9 оригиналних емисија информативно-документарне ТВ форме у трајању од 30-40 минута. Гледано кроз призму приоритета, то су следећи садржаји:

     - Афирмација интерактивног учешћа грађана у побољшању рада локалне самоуправе – кроз емисију КО ПИТА НЕ СКИТА

     - Медијски садржаји значајни за привредни развој и стварање повољног привредног амбијента – кроз емисију САЗНАЈТЕ

     - Медијски садржаји у области културе и очувања културног наслеђа – кроз емисију ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КУЛТУРУ

     - Медијски садржаји намењени младима, који промовишу стручна и научна достигнућа, здрав начин живота, ненасиље и значај спорта – кроз емисију СВЕ ЈЕ ЛАКО КАД СИ МЛАД

     - Специјализовани медијски садржаји едукативног типа из области пољопривреде и руралног развоја – кроз емисију ГОСПОДИН ПОЉОПРИВРЕДНИК

     - Медијски садржаји који доприносе заштити интереса особа са инвалидитетом и обезбеђивања њиховог равноправног уживања права на слободу мишљења и изражавања –

  кроз емисију ЗАЈЕДНО

     - Медијске садржаје посвећене заштити животне средине, комуналним темама, енергетици и промовисању енергетске ефикасности пласираћемо кроз емисију НИЈЕ ТЕШКО БИТИ   ЕКО

     - Информативно–образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности – кроз емисију ПАЗИ СНИМА СЕ

     - Медијски садржаји посвећени подизању свести о здравственој култури, односно превенцији – кроз емисију ЗДРАВО ДА СТЕ

     ТВ Врање је једина регионална телевизија која на дневном нивоу информише становнике јужне Србије. Иновативни и истраживачки приступ учиниће да медијски садржаји који се еимитују свакодневно, пруже одговоре на многа питања, а учинићемо их доступним активном промоцијом на порталу РТВ Врање, путем друштвених мрежа и You Tube канала.

     Пратите нас и коментаришите! Ваша реч је наш путоказ!

     Хвала на поверењу.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 29 септембар 2018 00:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter