ПАЗИ СНИМАСЕ је информативно–образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности. Наш град и Ватрогасно спасилачка jединица, Одељења за ванредне ситуациjе у сарадњи са Воjском Србиjе и Саобраћаjном полициjом ПУ Врање, реализуjу проjекат Информисан грађанин - безбедна заjедница.

     Циљ тог проjекта jе подизање нивоа безбедности у локалноj заjедници кроз сарадњу са надлежним службама и органима, грађанима таргетираjући посебно важну циљну групу, а то су деца и млади.

     Наш циљ је да у томе пружимо максималну медијску помоћ у погледу промоције основних безбедоносних правила понашања у ванредним ситуацијама као што су: пожари, поплаве, снежни наноси, али и у саобраћају, вожњи бицикла, пешачењу, неупотреби алкохола, слободног приступа интернету.

Безбедна локална заједница је наш заједнички циљ!

     Сваку пету саобраћаjну незгоду у Врању узрокуjе возач под деjством алкохола што jе скоро четири пута више од републичког просека, а четири од пет возача под деjством алкохола изазову саобраћаjну незгоду на само 2 км од почетка вожње. 

     У протеклом периоду, локална самоуправа уредила је зоне око основних школа постављањем физичке заштите у виду ограда како би осигурала сигурно кретање деце. Обновљена је вертикална и хоризонтална сигнализација поред школа, постављене су платформе за заустављање возила и „лежећи полицајци“.

     Друштвена одговорност локалне самоуправе допринела је да стање у саобраћају прошле године буде повољније у односу на претходи период. На подручју града Врања у прошлој години имали смо смањење броја саобраћајних незгода за 16 одсто у односу на 2016. годину. У 2016. години број погинулих лица био је шест, док су у 2017. живот у саобраћајној несрећи изгубила два лица.

     Наша заједничка мисија је што боље и квалитетније информисање о свему овоме.

Кроз садржаје из области безбедности и унапређења стања безбедности

ПАЗИ СНИМА СЕ води Вас Небојша Поповић, понедељком у 17:05!

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter