A+ A A-

Чланци

Пази снима се

Аутор Небојша Поповић

термин емитовања: понедељак у 17.05

 

Информативно–образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности – кроз емисију Пази снима се.

Град Врање и Ватрогасно спасилачка jединица Врање, Одељења за ванредне ситуациjе Врање, у сарадњи са Воjском Србиjе и Саобраћаjном полициjом ПУ Врање, реализуjу проjекат Информисан грађанин - безбедна заjедница у оквиру програма ПБИЛД и компоненте Безбедниjи градови“. Циљ тог проjекта jе подизање нивоа безбедности у локалноj заjедници кроз сарадњу са надлежним службама и органима, грађанима таргетираjући посебно важну циљну групу, а то су деца и млади. Наш циљ је да у томе пружимо максималну медијску помоћ у погледу промоције основних безбедоносних правила понашања у: ванредним ситуацијама као што су пожари, поплаве, снежни наноси, саобраћају, вожњи бицикла, пешачењу, неупотреби алкохола, слободног приступа интернету. Безбедна локална заједница је наш заједнички циљ! Сваку пету саобраћаjну незгоду у Врању узрокуjе возач под деjством алкохола што jе скоро четири пута више од републичког просека, а четири од пет возача под деjством алкохола изазову саобраћаjну незгоду на само 2 км од почетка вожње.

У протеклом периоду, локална самоуправа уредила је зоне око основних школа постављањем физичке заштите у виду ограда како би осигурала сигурно кретање деце. Обновљена је вертикална и хоризонтална сигнализација поред школа, постављене су платформе за заустављање возила и „лежећи полицајци“.

Друштвена одговорност локалне самоуправе допринела је да стање у саобраћају прошле године буде повољније у односу на претходи период.На подручју града Врања у прошлој години имали смо смањење броја саобраћајних незгода за 16 одсто у односу на 2016. годину, а спасили смо четири живота. У 2016. години број погинулих лица био је шест, док је у 2017. живот у саобраћајној несрећи изгубило два лица. Најчешћи прекршај је прекорачење брзине, некоришћење сигурносних појасева, као и непрописно паркирање.

Наша заједничка мисија је рад на смањење оваквих прекршаја, саобраћајних незгода и несрећа, посредством информативно-образовних медијских садржаја.


Актуелна емисија

 

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 106 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17633769
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4053
9552
4053
16853015
211024
325142
17633769

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.