A+ A A-

Чланци

О селу за село

Аутор: Мирослава Стошић

Термин емитовања: недељом у 13 сати, реприза четвртком у 18.00;

на радију емисија иде недељом у 8 сати

Емисија прати актуелна дешавања у области пољопривреде. Представљамо успешна пољопривредна газдинства и појединце. Говоримо о новим технологијама у аграру, информишемо о уредбама Владе Републике Србије и роковима за  конкурисање за субвенције. Стручњаци Пољопривредне стручне службе Врање сваке недеље подсећају на спровођење заштитних мера у биљној производњи и дају препоруке о начинима узгоја биљних култура, као и мерама за унапређење сточарства.

Под истим називом „О селу за село“ емисија је на програму Телевизије Врање већ 14 година, а на програму Радио Врања 20 година. Први аутор емисије био је новинар Владимир Ранђеловић. Од 2005. године емисију за телевизију и радио уређује и води новинар Мирослава Стошић.

АКТУЕЛНА ЕМИСИЈА

У емисији “О селу за село” ове недеље говоримо о проблемима које имају сточари који се баве млечним говедарством. Сазнали смо да ли и шта чини држава како би ограничила увоз свежег млека и млека у праху  и тиме бар донекле помогла нашим пољопривредницима да опстану.

Такође смо истраживали да ли су службе на југу Србије спремне да делују у случају града. Упознаћемо Вас и са штетом коју се временске непогоде направиле у централној и западној Србији и који је најбољи начин да се обезбедите од евентуалне штете. Потребно је бити опрезан јер метеоролози све до краја маја најављују могућност временских непогода праћених градом.

У овонедељној емисији сазнаћете и колика је корист од сетве соје која није значајније заступљена на њивама у врањском крају  а изузетно је значајна за произвођаче млека.

Са Сузаном Јеркић из Поољпривредне службе разговарали смо о подстицајним средствима које пољопривредницима  даје држава из буџета Републике. Сазнаћете све о роковима  у којима је неопходно поднети документацију.

 

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 146 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16932885
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1051
7696
16648
16164611
111916
279764
16932885

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.