A+ A A-

Чланци

Двадесет недеља информативно - документарног програма

„Двадесет недеља информативно-документарног програма“

је медијски пројекат суфинансиран из буџета града Врања по јавном позиву за производњу медијских садржаја намењених телевизији у 2018.години.

 Тв циклус у трајању од двадесет недељна, претежно информативног карактера чини 180 емисија у премијерном приказивању.

Сваког дана (од 20 сати) по једна премијера из серијала, а уторком и средом две премијере (од 15:30 и од 20 сати). Репризе наредног дана од 13 и 14 сати и у ноћном програму. Циклус емитовања почиње од 3. Септембра и трајаће до 30. децембра 2018.

Циљ пројекта је јачање и демократизација друштва кроз промоцију информација од јавног интереса у области јавног информисања, независног и одговорног новинарства, као и подизање професионалних и етичких медијских стандарда.

Општи циљ пројекта је унапређење објективног и правовременог информисања грађана Врања и Пчињског округа који ће повећати укључивање и њихово активно учествовање у развоју локалне заједнице.

Посебни циљеви пројекта су: континуитет у информисању грађана Врања и Пчињског округа; константан и директан извор информација од јавног значаја које су предуслов за рационални избор и одлучивање; повећано учешће грађана у темама које су од значаја за њихов свакодневни живот.

Пружићемо поуздано, професионално, независно и објективно информисање о готово свим аспектима друштвеног живота локалне заједнице, културе и традиције југа Србије, промовисање разумевања различитости и традиције, као основни предуслов за даљи развој пољуљаног друштва.

Критички дијалог у емисијама је начин за подстицање озбиљнијег политичког, социјалног, културног  и економског укључивања грађана у друштвену заједницу.

Медијски садржаји серијала остварују 10 од 16 програмских приоритета јавног позива. Тв серијал се састоји од 9 оригиналних емисија информативно-документарне ТВ форме у трајању од 30-40 минута. Гледано кроз призму приоритета, то су следећи садржаји:

  •  Афирмација интерактивног учешћа грађана у побољшању рада локалне самоуправе – кроз емисију КО ПИТА НЕ СКИТА
  • Медијски садржаји значајни за привредни развој и стварање повољног привредног амбијента – кроз емисију САЗНАЈТЕ
  •  Медијски садржаји у области културе и очувања културног наслеђа – кроз емисију ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КУЛТУРУ
  • Медијски садржаји намењени младима, који промовишу стручна и научна достигнућа, здрав начин живота, ненасиље и значај спорта – кроз емисију СВЕ ЈЕ ЛАКО КАД СИ МЛАД
  • Специјализовани медијски садржаји едукативног типа из области пољопривреде и руралног развоја – кроз емисију ГОСПОДИН ПОЉОПРИВРЕДНИК
  •  Медијски садржаји који доприносе заштити интереса особа са инвалидитетом и обезбеђивања њиховог равноправног уживања права на слободу мишљења и изражавања – кроз емисију  ЗАЈЕДНО
  •  Медијске садржаје посвећене заштити животне средине, комуналним темама, енергетици и промовисању енергетске ефикасности пласираћемо кроз емисију НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ЕКО
  •  Информативно–образовни медијски садржаји из области безбедности и унапређења стања безбедности – кроз емисију ПАЗИ СНИМА СЕ
  •  Медијски садржаји посвећени подизању свести о здравственој култури, односно превенцији – кроз емисију  ЗДРАВО ДА СТЕ

ТВ Врање је једина регионална телевизија која на дневном нивоу информише становнике јужне Србије. Иновативни и истраживачки приступ учиниће да медијски садржаји који се емитују свакодневно, пруже одговоре на многа питања, а учинићемо их доступним активном промоцијом на порталу РТВ Врање, путем друштвених мрежа и You Tube канала.

Пратите нас и коментаришите! Ваша реч је наш путоказ!

Хвала на поверењу.  

Погодака: 14

Читаоница

Аутор Ивица Димитријевић

термин емитовања: среда у 17.05

Погодака: 9

Време је за културу

Аутор Мирослава Стошић

термин емитовања: уторак у 20.00

Погодака: 1

Господин пољопривредник

Аутор Мирослава Стошић

термин емитовања: недеља у 13.00

Погодака: 10

Ко пита не скита

Аутор Небојша Поповић

термин емитовања:

Погодака: 13

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 188 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17374256
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
7204
7681
7204
16605719
276653
276634
17374256

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.