Одштампајте ову страницу

Две нове књиге Русије Маринковић

By РТВ новембар 23, 2016 9841 0

Из штампе су изашле две нове књиге Русије Маринковић. Позната као писац за децу и овога пута оправдала је поверење најмлађих зоопиталицама ''Чик погоди'', а старије је изненадила романом ''У понору ума'' који слика судбину породице Бабић.

На иновативан начин, Русија Маринковић анимирала је најмлађе читаоце збирком ''Чик погоди''. Она садржи зоопиталице које на креативан начин едукују, а уједно и забављају децу. Књига је богата илустрацијама, а оне су, као и песме, у назнакама које читаоци треба да открију. На овај начин деца учествују и у стварању песама.

 ''Она је врло едукативна за децу, до сада се није десило у нашој књижевности да изађе таква књига, јер деца имају овде пред собом једну обичну песму, а може да буде и питалица, сазналица, енигма. Деца на неколико начина могу да нађу име загонетке у песми.'' изјавила је - Русија Маринковић.

Маринковићева дуги низ година ствара и за одрасле. Њени романи су углавном везани за породицу, друштвена и лична дешавања у оквиру ње. У најновијој књизи ''У понору ума'' она се везује за породицу Бабић у којој се преламају сва збивања друштва, које актери романа доживљавају непосредно или као посматрачи. 

''Мало сам изменила жанр, претходна три романа су била више породична, мада се и кроз њих сагледава стање у породици и стање у друштву, а овај роман обрађује једну породицу и кроз њу је  дат смер ка криминалу који се дешава у земљи и свету.'' изјавила је - Русија Маринковић.

Русија Маринковић рођена је у Владичином Хану, а пише и поезију и прозу за децу и одрасле. Заступљена је у више антологија. Награђивана је и превођена. И сама се поред писања бави превођењем са македонског језика,као и фотографијом. Живи и ствара у Београду.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 новембар 2016 12:43