A+ A A-

Велике гужве за замену личних карти

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Сви пунолетни грађани који имају старе личне карте до краја године морају их заменити новим биометријским. Редови испред шалтера Полицијске управе су велики а чека се и до сат времена, кажу наши суграђани. У Полицијској управи кажу да су радно време прилагодили потребама грађана.


 

 

 

 

Старе личне карте на папирном обрасцу важе до 31. децембра ове године. Због тога су редови испред шалтера за предају захтева велики. По навици чека се последњи тренутак а онда стоји у реду и по сат времена, кажу наши суграђани који нису били вољни да стану пред камеру.  У Полицијској управи кажу да је било довољно времена да се овај посао на време заврши и да се нове личне карте добијају у најкраћем могућем року.

"Од момента предаје чека се до седам дана ако лице донесе извод и држављанство. У случају да ми прибављамо потребна документа, рок је дужи за 7 до 15 дана", изјавио је Жижан Илић, ПУ Врање.

Сви који немају биометријске личне карте, имају обавезу да их до краја године замене. Приликом подношења захтева за нову личну карту треба осим старе личне карте и уплате приложити извод и потврду о држављанству. Али, грађани могу затражити да извод из матичне књиге рођених и уверење о држављанству за њих прибави Полицијска управа по службеној дужности. У том случају довољно је да понесу стару личну карту и уплату у износу од 1 200 динара.  Стари, тешко болесни и непокретна лица неће морати да долазе у станицу да лично предају захтев. За њих су организоване посебне екипе.

"Стојимо  на располагању и онима који не могу да дођу сами. Имамо спремне екипе које ће изаћи на терен, преузети податке, а таква лица су у обавези  да прибаве фотографију и да приложе таксу у износу од 1200 динара као и неки од доказа да нису у стању да дођу у Полицијску управу.  Ми ћемо изаћи на терен  узети податке, а кад лична карта буде готова уручити је лицу на исту адресу", додао је Жижан.

Потребама становништва прилагођен је и рад служби Полицијске управе.

Полицијска управа у Врању продужила је радно време шалтера за предају захтева за нове личне карте. Полицијске службе ће  радити сваког радног дана и суботом и недељом од 7.30 до 22 сата.

Лична карта је обавезна за сва лица која су напунила 16 година.

 

 

 

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 173 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16487896
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1430
7953
1430
15727655
191238
280004
16487896

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.