Штаб за ванредне ситуације

Од почетка леденог таласа на територији града успостављена је координација свих комуналних, безбедносних и медицинских служби на чишћењу путева, обезбеђивању снабдевања и збрињавању становништва, оцена је са седнице Штаба за ванредне ситуације.

Главни путни правци ка брдско-планинским подручјима су углавном очишћени и проходни. Још увек се ради на подручју Криве Феје и Пољанице, као и селима ка Барелићу.

Градске школе почеле су са радом, а у сеоским срединама настава ће почети од понедељка.

Приоритет  је збрињавање становништва, углавном старијих и болесних особа у планинским подручјима. Лекари Хитне помоћи, Пријемно-тријажног одељења и Опште праксе на терену су са Ватрогасном службом у изузетно тешким временским условима.

Градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације истакао је да су јуче из села Ћурковица и из Горњег Пунушевца, две особе збринуте у Здравственом центру, захваљујући Ватрогасно спасилачкој бригади.

Драган Тасић начелник Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе Врање рекао је да је и сутра најављен црвени метео аларм због ниских температура, али је и у таквим условима електроенергетска ситуација стабилна, на водоводној мрежи нема већих кварова и редовни су поласци аутобуса ка свим правцима. Остварена је добра координација и са Прихватним центром, Комуналном полицијом, Црвеним Крстом.

Додатно су обезбеђена су још два теренска возила као и 4 моторне санке што је помогло Ватрогасној служби да ефикасније помажу мештанима села.

Ведран Ташковић рекао је да су јуче у критичним тренуцима спашени и старија особа из села Ћурковица, као и један 80-огодишњак из Горњег Пунушевца. Сви главни правци су очишћени и моторним санкама, ипак могу да савладају пут до махала и заселака.

Још увек има путева које треба очистити, пре свега на подручју Пољанице.

Божидар Ћорђевић је прецизирао да 4 машине раде на правцу Беривојице-Драгобужде, затим од Власа до Мијовца и према Трстени, као и до села Студена. Такође и на Барелићу, као и према Буштрању и Миланову.

У Кривој Феји има још непроходних путева, али тамо и сами мештани раде на чишћењу сметова. До школе у Несврти биће очишћен пут и тамо ће настава почети у понедељак. Потрошња струје, пре свега у граду порасла је 20 одсто, па из Електродистрибуције апелују на рационалну потрошњу како не би дошло до кварова и испадања из система. Комрад редовно одвози смеће и пут до депоније Метерис је проходан.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 јануар 2017 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter