A+ A A-

Цивкаровском и Каначком укинута пресуда

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Укинута је првостепена пресуда Основног суда у Врању лекарима Дарку Цивкаровском и Славиши Каначком који су осуђени на затворске казне због несавесног лечења петогодишње  Дијане Маринковић из Ћуковца која је преминула јануара 2011.

Апелациони суд у Нишу, укинуо је првостепену пресуду којом су лекари  Дарко Цивкаровски (оториноларинголог) и Славиша Каначки (анестезиолог) осуђени на казну затвора од по три године и меру забране вршења лекарског позива у трајању од по пет година. Пресуда Апелационог суда још није дошла у руке адвоката одбране и оптужбе, а у Основни суд је стигла 18. априла.  

Адвокат Славише Каначког каже да има сазнања да је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду због битне повреде поступка али и због непотпуно утврђеног материјалног и чињеничног стања и погрешне примене материјалног права:

"Мислим да је Апелациони суд прихватио и вероватно наложио да се допуни доказни поступак односно  чињенично стање тиме што би се извело вештачење преко независне комисије судско медицинског одбора. Ми смо предлагали да то буде Медицински факултет у Новом Саду, будући да се предходни вештаци нису усагласили што је нужна претпоставка за непосредно утврђивање одговорности лекара ако иста постоји. Такође, мислим да ће допуна да се изврши и саслушањем неких сведока које је суд прихватио, а касније одустао", каже Драган Стојанов, адвокат Славише Каначког.

Адвокат  родитеља преминуле Дијане Маринковић каже да  још није видео одлуку Апелационог суда али да се нада да ће и у поновљеном поступку, суд одлучити као у првостепеној пресуди:

„Још нисам видео пресуду и не могу да је детаљно коментаришем. Овај поступак је с правом изазвао велико интересовање јавности. Сигуран сам да се ради о неком пропусту у процедури и да ће то да се исправи и да ће суд донети исту одлуку...“, наглашава Јован Алексић, адвокат.

Првостепену пресуду изрекла је судија Драгана Тасић у новембру прошле године. У образложењу пресуде је наведено да су првооптужени др Дарко Цивкаровски оториноларинголог, и другооптужени др Славиша Каначки, анестезиолог у стању урачунљивости, као дежурни лекари поступали несавесно у лечењу малолетне Дијане Маринковић из Ћуковца која је боловала од акутне упале слузнице доњег дела ждрела. На тај начин учинили су кривично дело тешко дело против здравља људи.

Да подсетимо, Дијана Маринковић је преминула на Дечијем одељењу врањске болнице, 8. јануара 2011 године.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 203 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16251885
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
393
9397
47982
15440489
235231
262168
16251885

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.