A+ A A-

Радници Угоститељског предузећа у ишчекивању социјалног програма

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Радници Угоститељског предузећа, окупили су се данас испред  зграде Хотела у намери да скрену пажњу на свој статус и изразе незадовољство  због уступања зграде „Мотела“  Комесеријату за избеглице и миграције. Председник Самосталног синдиката радника овог предузећа, Слободан  Крстић, каже и да су радници у тешком  материјалном положају, не примају плате а обећање о социјалном програму руководство не испуњава.  Зоран Велиновић, помоћник граодоначелника за приведу, и представик Владе за Угоститељско предузеће "Врање", каже да ће социјални програм бити ускоро испаћен.

 

Save

Радници Угоститељског предузећа кажу, нису примили плату од 2010 године. Фирма није у стечају, рачун је у блокади, а новац од издавања локала не знају где иде. Кажу да због неуплаћених доприноса неки не могу да оду у пензију . Криве руководство што социјални програм још није исплаћен:

"Ми се водимо као запослени али не примамо плату немамо за књижице, звали смо руководство, Велиновић је обећао али се није појавио, драган јовановић је рекао да нема шта да нам каже,  чека као социјални програм , звао је пред нама од тога је прошло 3 месеца и нема ништа", рекао је Слободан Крстић, председник Самосталног синдиката.

Са друге стране, Зоран Велиновић, помоћник градоначелника за привреду и заступник Владе Србије и Министарства привреде у Угоститељском  предузећу "Врање“, каже да је предузето све да се радницима исплати обећано:

„Хотел не рад већ пуна 23 месеца, улазимо у 24- ти. Радници не раде и оно што их занима је да су 22. марта, предали комплетну документацију, а то је програм за исплату вишка запослених, преглед броја запосленик, списак  и мишљење Националне службе за запошљавање и сагласност Самосталног синдиката, који се сложио са социјалним програмом, Такође, предат је и програм за повезивање радног стажа који није повезан од 2010. Предузеће улази у портфолио Министарства приведе и очекуј се исплата програма".

Незадовољни су и  што је закључком Владе зграда мотела уступљена Комесаријату за избеглице и миграције без надокнаде. Велиновић пак каже да је о мотелу одлучивала сама држава:

„Ми смо морали на основу закључка владе да мотел предамо да пошто је предузеће 100 посто у власништву државе, одлука је донета на државном нивоу и ми смо само ту одлуку испоштовали".

Велиновић каже да је са  радницима већ  постигнут  договор у септембру прошле године, са градоначелником, послаником и јавним правобраниоцем и подсећа их да је социјални програм исплаћен и радницима Јумка и Заваривача те да ће обећано бити и испуњено.

Save

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16481822
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3309
9370
56455
15673434
185164
280004
16481822

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.