Одштампајте ову страницу

Реконструкција школе и прослава матуре

Грозница матурских вечери је почела. Крај школске године за матуранте осим стреса око преласка у виши степен образовања, подразумева и припрему за матурско вече.

Основци су већ припремљени на чињеницу да ће први матурски бал за њих бити организован у просторијама школе.

Међутим, има и оних школа  које су затражиле одобрење управа да децу  поведу у неки од угоститељских објеката, а разлог је реконструкција школа.

Крај школске године за ученике завршних разреда, посебно основаца је велики догађај. Размишља се о упису у средњу школу, али и о стајлингу за матурско вече.  Деци у том узрасту, матурски бал је најважнији догађај и након година праксе, да се ова прослава организује у школским просторијама, навикнути су на то да ће тоалете носити у прилагођеним просторијама школе. 

У Врању су сви основци, сем змајеваца који немају адекватну трпезарију и салу, славили матурско вече у школи. Ове године, због радова на реконструкцији, дозволу да децу поведу у неки сертификован угоститељски објекат, добила је и школа Светозар Марковић.

Радови се обављају и у Основној школи „Вук Караџић“, али ће по речима директора трпезарија бити спремна за матуранте:

Иначе, радови у ове две школе се приводе крају.

Сви радови биће завршени  на време и нова школска година ће почети у новим  и сређеним просторијама, а то ће, по речима директора, условити и увођење неких нових мера како би се инвентар школе заштитио.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 мај 2017 15:35