Logo
Одштампајте ову страницу

Награђени ђаци из веронауке седам дана на Златибору

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Ученици који су награђени на Епархијском такмичењу из веронауке отпутовали су на наградно путовање на Златибор, где ће боравити седам дана. Ово путовање заједнички организују манастир Хиландар и Епархија врањска и општина Чајетина.

На пут је кренуло осамдесет осморо ученика основних и средњих школе који су на такмичењу из веронауке показали изванредно знање и освојили прва три места. Њиховој срећи и одушевљењу није било краја.

''Овом путовању претходило је такмичење из веронауке. Ученици су показали завидно знање и они ђаци који су освојили прва места су награђени и  у прилици су да путују до Златибора'', рекао је  Исидора Јосифов, председница Јустинове омладине.

''Мислим да ћемо да се забавимо лепо. Захвални смо манастиру Хиландар који ово организује и сигурна сам да ћемо пуно тога видети и чути'', истиче Ивана Гачић.

''За мене ово путовање пуно значи. Само такмичење из веронауке  је од великог значаја за нас јер смо научили доста тога'', каже Василија Иванов.

Родитељи такође нису крили задовољство због успеха који су постигла њихова деца.

''Мој син Вук Стошић из Змајеве школе  је освојио друго место . Био је пресрећан  због путовања. Ово је добар потез Епархије , није први пут да се организује овакво путовање и сигурна сам да ће се лепо забавити'', појашњава Слађана Стошић, родитељ.

Пре три године истим поводом је организовано летовање у Грчкој за награђене ђаке из веронауке. Прошле године захваљујући општини Чајетина и манастиру Хиландар најуспешнији ученици основних и средњих школа провели су седам дана на Златибору.

"Ово је пример најбоље деце коју имају у цркви.Треба да служе као пример парохијској заједници, укућанима и осталима где год се појаве'', закључује отац Срђан Ристић, вероучитељ.

Пред полазак на пут служена је молитва у Саборном храму, при чему је Епископ Пахомије честитао ученицима успех и пожелео им срећно и благословено путовање. Ова екскурзија биће едукативног карактера, јер ће ученици обићи многе манастире, а имаће и часове веронауке у природи.

Последњи пут измењено