A+ A A-

Одржана 17. седница Скупштине града

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Ефикасним радом, 17. седница Скупштине града завршена је у року од два сата. На дневном реду било је 15 тачака, а одборници су већином гласова изгласали све предлоге који су се нашли на дневном реду.

Најпре је усвојен Предлог одлуке да Република Србије пренесе право јавне својине на Град када је Планинарски дом на Бесној кобили у питању. Већином гласова одборника усвојен је и Предлог одлуке о организацији и функционисању система заштите и спасавања и цивилне заштите на територији града Врања.Једна од промена која је условила одлуку о функционисању цивилне заштите је:

''Дата је могућност да се формира буџетски фонд за финансирање система заштите и спасавања'', рекао је Ведран Ташковић, начелник одељења за ванредне ситуације.

Што се тиче Предлога одлуке  о измени и допуни Одлуке о локалним административним такса на било је неких недоумица од стране опозиције, али је не крају већином гласова предлог усвојен.

''За доношење решења о регистрацији стамбене заједнице и за услуге вођења јединствене евиденције стамбених јединица, прописује се такса од 300 динара'', каже Душан Аритоновић, начелник Градске управе

''На основу чега сте ви донели ову цифру од 300 динара? То у закону не пише. Значи, ви сте то сами одредили. Који су критеријуми? '', појашњава Перица Јанковић, ДС.

''Што се тиче висине таксе ,свака локална самоуправа има дискреционо право да сама одређује колики ће бити износ такси. Наше службе су већ обавиле консултације са другим јединицама локалне самоуправе. Било је већих износа, мањих није било и  мислим да смо на неком минимуму који је примерен нашим месним приликама'', истиче Душан Аритоновић, начелник Градске управе.

Скупштина је већином гласова одборника донела одлуку о изменама и допунама одлуке о организације Градске управе Града Врања. Највише полемика на седнице Скупштине града, неочекивано, изазвао је предлог Одлуке о измени Одлуке о радном времену Апотеке Врање. Наизглед предлог који би по свему судећи требало да буде прихваћен, изазвао је дискусију појединих одборника, након чега је ипак усвојен већином гласова одборника.

''Питање за руководство Апотеке. Да ли постоје финансијске средства да испрате рад 24-орочасовног рада? Што подразумева дежурство, набавку додатних лекова који ће сервисирати рад тих апотека и да ли је рађена анализа која од Апотека у мрежи треба да ради 24 сата'', појашњава Бранимир Стојанчић, СПС.

''Ја ћу да молим све вас овде ,да помогнемо граду и Апотекарској установи, ми смо је основали, да она стане на здраве ноге'', нагласио је Мирољуб Станковић, СНС.

''Уколико постоји економска оправданост, ја ћу гласати. Можда је боље дати могућност да се проба са радом месец дана како би се видели ефекти. Грубе рачунице показују да је за два радника потребна накнада од око  2000 динара, па ту су трошкови струје, воде, грејања. На месечном нивоу то је око 150.000 динара'', закључује Мирољуб Стојчић, СПС.

''Ми не можемо знати да ли ће то функционисати у првом месецу или у другом. Али доступност здравствене заштите је одговорност према грађанству и на првом месту'', нагласио је Драган Величковић , СНС.

''Згранут сам оваквим размишљањима. Водили смо се искључиво грађанима и њиховим здрављем и на овај начин само показујемо да бринемо о њима'', појаснио је Александар Стајић, помоћник градоначелника.

На седници Скупштине одборници су гласали да директорка Центра за социјална рад у наредном мандату буде Драгана Арсић која је и до сада обављала ову дужност. Усвојени су предлози решења о отуђењу уз накнаду у новцу појединих парцела а решавана су и још нека кадровска питања међу којима су именовање нових чланова Управних и школских одбора.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 84 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17370574
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3522
7681
3522
16605719
272971
276634
17370574

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

ТВ ЕМИСИЈЕ

Сазнајте

Пази снима се

Заједно

Разгледница

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.