A+ A A-

Назире се решење за ФОПУ у Владичином Хану

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Напокон се назире решавање вишегодишњег проблема Фабрике омотног папира и амбалаже у Владичином Хану који је настао након лоше приватизације овог предузећа. Купци из Бугарске газдовали су док су хтели, а онда је имовина фабрике на волшебан начин доспела у власништво трећих лица. Покренут је судски спор који је трајао дуже од 5 година и напокон је донета првостепена пресуда Привредног суда у Лесковцу да се та имовина врати у стечајну масу.

Решавањем овог проблема биће задовљни, пре свега радници који толико година чекају на повезивање радног стажа, надокнаду за неисплаћене зараде, повериоци, држава. Председник општине Горан Младеновић каже да је локална самоуправа урадила све што је у њеној моћи да убрза доношење одлуке. Не крије задовољство што је првостепеном пресудом направљен велики корак.

"Сва имовина и земљиште ФОПЕ које је које је у претходном периоду било у власништву предузећа “Интер комерц груп плус” судском одлуком постаје део стечајне масе, односно враћа се фабрици. То је добро јер ће ФОПА имати већу имовину, држава ће моћи да наплати неплаћене порезе и доприносе, део средства ће добити и радници, али само делимично, јер су потраживања огромна", рекао је Горан Младеновић.

Зуб времена учинио је своје, па је од престанка рада фабрике и док је трајао судски спор део имовине пропао. На неким производним халама оштећен је кров, на неким зидови. Машине, опрема, возни парк су распродати, али оно што је остало још увек има вредност и делимично ће задовољити потраживања свих.

Ипак, најважније је да за ову фабрику има заинтересованих купаца и то из иностранства и да се само чека да се судски поступак комплетно заврши, истиче Младеновић.

"Имамо заинтересоване инвеститоре из Бугарске, Турске. Неке западно-европске компаније су долазиле да виде фабрику и упознају се са капацитетима. Оно што је до нас, ми смо пажњу ове компаније подигли на највиши ниво. И сам председник републике је упознат са проблемом."

“Интер комерц груп плус” имаће право жалбе пред другостепеним Апелационим судом, али се у локалној самоуправи надају да ће након доношења решења фабрика бити спремна за продају. Они ће и даље инсистирати на ажурности правосудних органа и надају се да би до краја ове, евентуално у јануару идуће године, све требало да буде решено.

 

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 115 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17381424
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4042
10330
14372
16605719
283821
276634
17381424

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.