A+ A A-

Стижу закупци за пољопривредно земљиште

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Град је недавно усвојио предлог одлуке о издавању 70 хектара обрадивог пољопривредног земљишта на територији града, а које је у државној својини. Постоји интересовање потенцијалних закупаца да на дужи период закупе део од преосталих хиљаду и 300 хектара, каже градски већник Александар Јањић.

Влада Србије усвојила је средином јуна прошле године уредбу којом се дозвољава закуп обрадивог пољопривредног земљишта на дужи период . Тиме су градови и општине били у прилици да за закуп ове земље разговарају са потенцијалним закупцима. Издавање земљишта у закуп донело би граду вишеструке користи.

На територији града има око хиљаду 350 хектара обрадивог земљишта које се може издати у закуп. Градски већник Александар Јањић напомиње да се не ради само о новцу за закуп по хектару, већ и о улагањима на које се закупац обавезује у прве три године. Поред тога, отвориле би се могућности за ново запошљавање. Интересовања има  и сада се разговара са потенцијалним закупцима који планирају воћарску производњу.

Цена закупа сада је 207 евра по хектару на годишњем нивоу. У градски буџет иде 40 одсто тих средстава, а у републички осталих 60 процената. До краја ове године биће познати и са каквим квалитетом земљишта располажемо, односно има ли у њему или нема опасних и штетних материја.

Јањић каже да се након ових испитивања, која са 75 процената финансира Министарство пољопривреде, бити израђена и педолошка карта.Она ће показивати каквог је типа и квалитета сво пољопривредно земљиште на територији града.

И то је један од предуслова за долазак потенцијалних инвеститора и закупаца.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 80 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17381343
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3961
10330
14291
16605719
283740
276634
17381343

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.