A+ A A-

Будући туризмолози у акцији промоције Бесне кобиле

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Први резултат сарадње Туристичке организације града и Економске школе, уговорене на светски дан туризма је јавни час за завршни разред ученика туристичког смера, који је одржан у Планинарском дому на Бесној кобили. Тиме је започета активна кампања за промоцију Бесне кобиле. Ученицима су представљени потенцијали ове планинске лепотице, а добили су и информације како да најбоље представе туристичке капацитете овог краја.

Бесна кобила захтева темељну маркетиншку кампању како би била доступнија ширем кругу туриста. Оно што је оригинално, специфично и аутентично на овом планинарском бисеру представљено је будућим туризмолозима, ученицима Економске школе. Јавни час за њих је организовала Туристичка организација града као део једне шире кампање усмерене на осмишљавање програма промоције али и  потражње циљаног тржишта.

"Имали смо прилику да се упознамо са природним и друштвеним вредностима нашег краја и јако је битно да то знамо како ми тако и они који се не баве туризмом и ми као будући туризмолози треба да то искористимо на најбољи могући начин", каже Никола Станковић, ученик.

"У околини нашег града се налази заиста много природних лепота које нису искоришћене на прави начин, има много потенцијала. Али ако наша туристичка организација довољно ради на томе заједно са нама ученицима заиста можемо да направимо праву туристичку атракцију од лепота које се налазе у нашој околини", рекла је  Емилија Томић, ученица.

Постоје планови за инвестирање у туристичке потенцијале Бесна кобиле, будући да је Агенција за имовну дала сагласност за укњижење Планинарског дома на име града. У току је експропријација 65 хектара  земљишта за стазе, а постојећи капацитети припремају се за предстојећу сезону. Анимирање, пре свега деце и младих је приоритет, а јавни час као модел едукације има подршку града.

"Идеја да се јавни час одржи овде на планини јер то су деца будући туризмолози. Да би видели које су могућности, да би знали где могу да се запосле. Следеће недеље ћемо имати разговоре са директорима основних и средњих школа, јер овај планинарски дом, тако да ћемо анимирати и нашу децу да по повољнијим условима могу да дођу и зимски распуст проведу овде у дому", појашњава  Саша Јованов, директор ТО Врање.

"Од огромног су значаја све овакве акције, Најбоље је улагање у образовање и то се дугорочно исплати и ми као градско руководство смо у обавези да деци која се школују у области туризма створимо добре услове да би своје знање могли да примене у пракси и како би од нашег града и околине направили једно лепше место за боравак туриста и свих наших грађана", нагласио је  Мића Младеновић, градски већник.

Бесна кобила налази се на надморској висини од 1.923 м. У нетакнутој природи, разноликог биодиверзитета и са око 700 врста биљака. Захваљујући свом географском положају и повољној клими Бесна кобила идеална је за боравак и лети и зими.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 93 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17370361
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3309
7681
3309
16605719
272758
276634
17370361

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

ТВ ЕМИСИЈЕ

Сазнајте

Пази снима се

Заједно

Разгледница

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.