A+ A A-

Следи ребаланс буџета

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Градски већници усвојили су Нацрт Одлуке о измени и допуни одлуке о буџету града за ову годину. Планирани буџет  износио је три милијарде и 42 милиона динара, а ребалансом  ће бити умањен на две милијарде и 963 милиона. Донет је и сет одлука о измени основице пореза на имовину у зависности од градске зоне. Низ усвојених одлука односи се на отуђење непокретности у својини града, на извештај о раду и годишњи план рада Предшколске установе „Наше дете“, као и образовању организационог одбора за обележавање 140. годишњице ослобођења града од Турака.

Више од 330 милиона издваја се из буџета града за исплату по судским пресудама, за консолидацију пословања градске Апотеке, као и за Јавна предузећа у ликвидацији.

То су најважнији разлози за ребаланс буџета.        

Иван Станковић градски већник за буџет и финансије истакао је да се ради о судским пресудама у случају ТУШ, потом за „Новоградњу“као и за судске спорове у вези плаћања превоза. За то је издвојено око 300 милиона динара и додатни 31 милион за консолидацију рада градске Апотеке, као и  даље инвестирање у обилазницу у индустријској зони.

Ребаланс буџета узроковало је и укључивање  финансирања  Спортске хале, што је обавеза по Закону о буџетском систему. Посебан сет одлука односи се на измену основице пореза на имовину.             

Иван Станковић је напоменуо да су измене урађене у складу са ценама евидентираних код промета некретнина. Тако ће  повећање  пореза код станова износити максимално до 3 одсто. Када је о кућама у првој зони 17 процената, а у другој градској зони 23 одсто.

Једна од одлука усвојених на данашњој седници  Градског већа  је и одлука Надзорног одбора Јавног предузећа „Водовод“ о умањењу цене воде „Јумку“ и „Симпу“ за 20 одсто с обзиром на изузетно високу потрошњу од преко 10 хиљада метара кубних на месечном нивоу.

Усвојен је и Нацрт одлуке о измени и допуни одлуке о покретању поступа отуђења непокретности у јавној својини.

Зорица Јовић већница истакла је да се ради о три стана сваки површине по 30 квадрата.

Усвојен је и извештај о раду и годишњи план Предшколске установе чији ће приходи од сада бити на рачуну града. 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 151 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17559426
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
8699
10080
8699
16785355
136681
325142
17559426

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.