A+ A A-

У води у "солитеру А" пронађени детерџент и фенол. Водовод ради на нормализацији водоснабдевања, поднета кривична пријава против НН лица

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Последњих шест дана станари солитера А у Блоку-Пошта банка немају воду. Имајући у виду да је због загађења воде за пиће  постојала могућност да се угрози здравље људи који живе у овом солитеру, Јавно предузеће ''Водовод'' је било принуђено да искључи  са јавне водоводне мреже солитер А. Цео проблем је настао када су станари уочили да из чесама у неколико станова излази течност плаве боје.

У овом солитеру има 37 станова. Станари су у чуду и немају објашњење за ову појаву. Седми дан без воде изазива панику и очај код њих.

''Ово је заиста велики проблем. Ми само покушавамо да убрзамо овај процес и да надлежни органи покрену ствар како би се утврдило о чему се тачно ради и како би ми што пре добили воду. Желимо да знамо одакле је то, ако је неко од станара убацио неку таблету као што причају, желимо да знамо. Уплашили смо се, плава вода из чесме је јако чудна појава. Председник кућног савета је случај пријавио и МУП-у и Тужилаштву и дата је вода на анализу Заводу за јавно здравље'', рекла је Оливера Ђорђевић.

Течност плаве боје која је неочекивано потекла из чесама у солитеру А, у једној од три вертикале је, механички загађена и у себи садржи детерџент и фенол, резултати су анализе Завода за јавно здравље у Врању који су стигли јуче а које је данас званично објавио директор Водовода Горан Ђорђевић.

''Сумњамо да се ради о неисправним инсталацијама  у згради или о некој намери да неко намерно испуста у водоводну мрежу детерџенте и феноле. Претпостављамо да се ради о неисправним инсталацијама или о прикључењу водоводне мреже на систем за грејање. То су наше сумње. Поднели смо кривичну пријаву Министарству унутрашњих послова против НН лица  да утврди ко је тај ко је у водоводни систем убацио ову текућину. Ми смо станарима након резултата Завода за јавно здравље предложили да својим потписима омогуће екипи Водовода да прегледа комплетне инсталације у згради јер желимо да утврдимо због чега се појавила плава вода. По прегледу инсталација, можда већ у току дана уколико се прикупе потписи, воду ћемо прогласити за технолошку употребу. Три дана ће се се вршити испирање цеви о нашем трошку иако нисмо у обавези то да радимо јер је зграда у власништву Скупштине станара'', рекао је Горан Ђорђевић, директор Водовода.

Након испирања цеви Завод за јавно здравље поново ће урадити анализу воде и уколико се испостави да је све у реду одобрићемо коришћење воде за ширу употребу, каже Ђорђевић. Дакле, решење проблема је на помолу, међутим и даље остаје мистерија откуд детерџент и фенол у води, јер постоји опасност да се то поново догоди. Контактирали смо надлежне у полицијској управи у Врању и Основном јавном Тужилаштву који су нам рекли да  интензивно раде на расветљавању случаја и да ће предузети мере на проналажењу НН починиоца овог дела.

 

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 254 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17374035
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
6983
7681
6983
16605719
276432
276634
17374035

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.