A+ A A-

''Још десет дана до истека рока за подизање кредита''

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Министарство привреде је други пут у овој години позвало мала и средња предузећа да искористе кредите Фонда за развој уз које држава даје петину новца бесповратно. Од 600 милиона динара бесповратних средстава, око 250 милиона привредницима је и даље на располагању, а рок да се новац утроши је 1. децембар.

Привредни субјекти који испуњавају услове Програма, могу остварити право на финансијску подршку у износу до 20% бесповратних средстава од вредности инвестиционог улагања. Преостали износ вредности пројекта финансираће се из кредита Фонда.

Право да се пријаве на Јавни позив за доделу бесповратних средстава и право да поднесу захтев за кредит код Фонда, имају предузетници, микро, мали и средњи привредни субјекти и задруге који су регистровани у Агенцији за привредне регистре, а који доставе финансијске извештаје за претходне две године од године у којој се подноси захтев у којима није исказан нето губитак и који испуњавају услове из Програма. Услов који се односи на достављање финансијских извештаја, не примењује се на предузетнике који немају обавезу достављања тих извештаја (предузетници који воде просто књиговодство и паушалци).

Средства опредељена Програмом намењена су за: куповину, изградњу, доградњу, реконструкцију, адаптацију, санацију, инвестиционо одржавање, производног простора или пословног простора који је у саставу производног простора, или у којем се обавља производња или складиштење производа. За куповину нове или половне производне опреме (не старије од пет година), укључујући доставна возила за превоз сопствених производа и друга транспортна средства која се користе у процесу производње. За трајна обртна средства, која могу да чине највише 20% укупног инвестиционог улагања За набавку софтвера и других нематеријалних улагања.

Износ укупног улагања за предузетнике не може бити мањи од 300.000,00 динара нити већи од 8.750.000,00 динара, док за правна лица не може бити мањи од 2.000.000,00 динара нити већи од 62.500.000,00 динара. Кредити Фонда по овом програму одобраваће се у складу са програмом Фонда и са овим програмом. Рок отплате за правна лица је до девет година са грејс периодом до једне године и за предузетнике до шест година са грејс периодом до једне године.

Каматна стопа, уз примену валутне клаузуле, износи 1,5% годишње уз гаранцију банке и 3%  годишње уз остала средства обезбеђења.

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 156 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15391222
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
6747
10521
55703
14571600
223634
268752
15391222

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.