A+ A A-

"62 пројекта у петогодишњем плану капиталних инвестиција"

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На последњој седници Градског већа донет је Нацрт плана капиталних инвестиција за период од 2018. до 2022. године. Ради се о стратешком документу у коме су обухваћена 62 капитална пројекта. Ово је један од најважнијих докумената и он ће се наћи и пред одборницима Скупштине града.

После Стратегије одрживог развоја града Врања чија важност истиче 2019. године, План капиталних инвестиција је најважнији стратешки документ града. Он ће бити предмет расправе на седници Скупштине која је заказана за 15. децембар.

„Овај документ обухвата у себи капиталне пројекте чија вредност изнад 50 хиљада евра. Битно је да имамо тај документ јер план капиталних  инвестиција је битан механизам инвестиционог развоја града и истовремено представља документ у коме се предвиђају капитални издаци у наредном петогодишњем периоду. Не значи да је то свето писмо постоји могућност ревизије сваке године, уколико неки од пројеката реализујемо можемо убацити нове пројекте и заменити постојећим", изјавио је Ненад Антић, заменик градоначелника.

Ради се о пројектима за које се траже донатори. Планирано је низ пројеката који се односе на опремање Слободне зоне, реконструкцију улица Боре Станковића и Радничке, пројекти који се тичу саобраћајне инфраструктуре, изградњу вртића у насељу Рашка. Планира се и реновирање Цетра за социјални рад и улагање у неке основне и средње школе.

"Ту су 62 пројекта укупне вредности  93,7 милиона евра. Има четири категорије капиталних пројеката, оних где је у току реализација, где је све спремно за реализацију , где је у току израда техничко пројектне документације. Најнепожељнија је она где све траба почети израду документације. Многи од предлагача капиталних инвестиција  су имали жељу да реализују инвестицију, али за то је потребно да постоји локација, спремна и валидна документација и грађевинска дозвола. Ако све то постоји може се тражити новац за реализацiју од донатора", рекао је Антић.

За највећи број планираних капиталних инвестиција потребно је радити пројектно-техничку документацију. Овај петогодишњи план је увод у следећи када ће бити могућа и реализација истих. Што се финансијске подршке тиче она се очекује пре сега из европских фондова и Владе Републике Србије.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 349 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17347840
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
8033
9320
44409
16512223
250237
276634
17347840

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

ТВ ЕМИСИЈЕ

Сазнајте

Пази снима се

Заједно

Разгледница

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.