A+ A A-

Дуално образовање у Пољопривредној школи

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Колико данас вреди диплома и да ли нам она може обезбедити сигурну будућност, све је чешће питање, које себи постављају и средњошколци, али и родитељи. Иако је данас студирање, чини се, неминовност, за успешан посао диплома није неопходна. Школовање по систему дуалног образовања у многим случајевима може бити, ако не сигурнији, онда лакши начин за стицање профита.

Ово је велика шанса за оне који желе одмах након завршене средње школе да ступе у радни однос, али и могућност онима који желе да науче занат, иако се касније можда определе за даље школовање.

''Морам да кажем да је пољопривредна школа постала репрезентативна у региону, како по оствареним резултатима, тако и по успесима које смо ове године постигли. Родитељи и ученици су на време схватили да ова школа даје солидну основу, пре свега, за самостални бизнис, а онда преко дуалног образовања и већу могућност запошљавања у нашим предузећима. На време смо уочили кретање образовних процеса у земљи и захваљујући дуалном образовању наша школа је постала школа по мери нових генерација. Ове године уписали смо и највећи број ученика и захваљујући томе што су родитељи и ученици схватили да је пољопривреда будућност наше земље. Ученици крећу са практичном наставом од следеће године, тако је по програму и то у три предузећа, потписали смо споразуме, они ће и да их финансирају, даће им и субвенције, и ако не желе после да раде у тим предузећима могу касније да завршавају и друге факултете. Након средње школе одмах могу да се запосле у тим предузећима'', каже директор Саша Радичевић.

По систему дуалног образовања у овој школи је смер пољопривредни техничар, али и ученици осталих смерова, не само из групе пољопривредних, већ и ветеринарских смерова похађају практичну наставу и иде се ка томе да настава заиста више не буде пуко преношење знања, већ, пре, искустава. Професор Србољуб Митић каже да се сваке године на сва три смера у овој школи уписује задовољавајући број ученика. То су поред поменута два и смер прехрамбени техничар.

''Родитељи су напокон схватили да деца треба да уписују овакве смерове и да је будућност у пољопривреди и производњи органске и уопште хране'', додаје Митић и наставља ''Концепт сва ова три смера је да деца и ако не наставе да студирају могу са средњом школом и сва три смера могу да започну свој приватни бизнис. Сва три смера су тако конципирана да чине једну целину и дају пуну сигурност да уз мало знања и сналажљивости напишу бизнис план пројекат и конкуришу за средства која Влада додељује.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 116 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17564792
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
2776
11289
14065
16785355
142047
325142
17564792

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.