Кретањем и причом до маште и сазнања

У вртићу „Дечја радост“ у Врању представљена је књига намењена предшколцима. “Дете уме, дете може покретом да ствара“ је приручник проверен у свакодневном раду са децом, обогађује васпитну праксу и непосредно утиче на правилан психофизички развој  најмлађих, чуло се на промоцији.

Књига „Дете уме, дете може покретом да ствара“ својеврсни је приручник за практичан рад са децом у предшколским установама. Ауторке Весна Нушић педагошки саветник, васпитачица Дејана Цветковић и  педагог Светлана Радосављевић, су током настајања књиге имале прилику да је свакодневно проверавају у пракси.

Весна Нушић педагошки саветник истакла је да књига омогућава деци да упознају себе али истовремено приручник, кроз приче ,даје слику целог света.

Тако је ,кроз легенду о настанку чаја, једна од ауторки Дејана Цветковић, представила  део ове књиге,састављене из прича које  говоре и  о различитим културама и крајевима света. Педагог Светлана Радосављевић  презентовала је  басну о јежевима , која има за циљ да научи најмлађе како да граде међусобне односе. Централно место у књизи припада анимираној лутки причалици .

Рецензент Чедомир Минић  подсетио је да је још Платом писао да је кретање од највећег значаја за развој тела али и духа деце. Вредност књиге да је прошлост била наук за будућност,а деца снагом своје маште дочаравају минуло време предака и спајају са будућношћу.

Вредност књиге је од значаја за свакодневни рад са децом у предшколској установи али и у почетним разредима основне школе.

Лектор  Жаклина Костић  оценила је да ауторске приче одишу слободом кретања, уче најмлађе поштовању традиције и културе .

Књига садржи и дидактичке картице кроз које се визуелно врши провера сазнања у пракси. Град Врање финансирао је издавање првих 100 примерака. Уручени су свим вртићима у Врању, као и представницима колектива и Установа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter