Посебни дани за посебну децу

Школа за основно и средње образовање ''Вуле Антић'' заједно са својим ученицима припрема се за новогодишње празнике. Израђују се украси, јелка је окићена, а деда Мраз ће у ову установу стићи у недељу.

Преко педесет ученика, колико редовно похађа школу ''Вуле Антић'', припрема се за предстојеће новогодишње празнике. Укупно је 93 ученика у овој школи, који раде по посебном, индивидуалном образовном програму.

''У сусрет овим празницима ми волимо децу да запослимо да раде нешто што би било занимљиво за њих, а обзиром да иде Нова година радимо неке ситне предмете у складу са њиховим могућностима. Уз нашу помоћ се добро сналазе'', каже Александра Анђеловић, наставник текстилне групе предмета.

''Правимо велику журку у недељу. Обезбедили смо пакетиће за све, Деда Мраз ће доћи, сликаћемо се, дружићемо се цео дан'', истиче Небојша Цветковић, директор.

Ученици израђују новогодишње чарапе и рукавице за поклоне, а осим што своје време проводе у текстилној радионици, део средњошколаца ове школе ангажован је у машинској радионици.

''Прво и основно је да могу сопствено да се сналазе у животу, друго овде стичу један занат који може да им послужи у животу за егзистенцију, јер могу да се запосле или да кући отворе своју радњу'', додаје Предраг Новковић, наставник машинске групе предмета.

Ова деца, уз адекватну подршку и педагошко деловање, успешно се социјализују, те су и нас дочекали са осмесима и одушевљењем.

''Овде сам 23 године, дошла сам одмах након Дефектолошког факултета. Искуства су различита, свако дете је специфично, доста тога се и променило за 23 године, али могу са сигурношћу да кажем да дефектолошки рад даје резултате ако се ради континуирано'', каже Весна Русимовић, дефектолог.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter