Владичин Хан у ишчекивању још успешније године

Буџет за наредну годину у општини Владичин Хан је 800 милиона динара. Планиран је наставак уређења путне инфраструктуре у граду и сеоским месним заједницама, субвенције за запошљавање младих и пољопривреднике, помоћ образовним и културним установама. У локалној самоуправи се надају и подршци Владе и председника барем оноликој колика је била у овој години.

Буџет за наредну годину је развојни и требало би да реализацијом пројеката које смо планирали допринесе да грађани живе боље и квалитетније. Овако председник општине Владичин Хан Горан Младеновић говори о плановима за предстојећу годину. Акценат ће бити стављен на развој привреде, налажење стратешких партнера за предузећа која су у стечају и смањење незапослености. И даље ће се радити на уређењу града, решавању комуналних проблема, наставку водоснабдевања месних заједница.

"Пошто је вода стигла до Манајла наставићемо да пројектујемо мрежу до месних заједница Бигла и Козница. У плану је израда пројектне документације за решавање проблема водоснабдевања за Месну заједницу Врбово. Планиране су две солуције, или алтернативни бунари или везивање за градски вод, што ће умногоме зависити од самих мештана и организације у оквиру Месне заједнице", рекао је Горан Младеновић, председник општине.

Велики пројекти зависиће од помоћи са стране и подршке државе. Један од таквих, чија је рализација врло извесна је изградња петље код села Грамађе.

"На тај начин ћемо од Врања до Владичиног Хана време кретања до индустријске зоне скратити на 15 минута, од Сурдулице, преко Грамађа на 10 минута. То ће значити отварање нових радних места. Посебно је важно зато што би напокон требало да се реши и ситуација са Фабриком омотног папира и амбалаже, која је већ неколико година у стечају и чија би имовина требало ускоро да се врати у стечајну масу", додао је Младеновић.

За ФОПУ су заинтересовани инвеститори из Кине, Бугарске и Скандинавских земаља. Младеновић најављује и упошљавање нових 500 радника у Текласу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 децембар 2017 16:47

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter