У Владичином Хану 100 милиона остало у општинској каси

На редовној конференцији за новинаре председника општине Владичин Хан Горана Младеновића презентовани су резултати рада у 2017.години и планови за наредну годину. Задовољни су оним што су урадили, посебно на смањењу броја незапослених и надају се да ће такав тренд бити настављен и убудуће.

На евиденцији филијале Националне службе за запошљавање у Владичином Хану почетком прошле године било је 3450 лица, а према најновијим подацима тај број је сада 2944. Председник општине Горан Младеновић каже да је то најбољи показатељ напретка и да ће остати приоритет и у 2018.години. Већина радника је запослена у компанији „Теклас“, али било је и других радних места. Њихов план је да у идућој години упосле још 500  радника, али ће то зависити од ангажовања запослених и обима производње. Младеновић истиче да се у наредној години очекује решавање проблема Фабрике омотног папира и амбалаже за коју су заинтересовани страни инвеститори, што би могло да донесе још радних места. Поносни су и на инфраструктурне пројекте. Улагало се у водоводну, канализациону мрежу, путну инфраструктуру. План је да свако село добије асфалт, а паралелно ће се радити и у граду

"Ми настављамо даље пројектовање путних праваца и мислим да су најближе решењу месне заједнице Љутеж, Мртвица и Летовиште. Наша је жеља да све путне правце на територији општине асфалтирамо, а од агилности Савета и самих мештана, који морају да нам помогну око прикупљања сагласности, зависи који ћемо путни правац радити", рекао је Младеновић.

У градској каси остало је новца и за друге пројекте. Годину завршавају са 100 милиона суфицита. Задовољни су подршком председника Вучића и многих министарстава, посебно Министарства привреде.

"Трудимо се да водимо бригу о свим сегментима друштвене заједнице, о свим старосним структурама. Сматрам да је ова година била успешна, да нам на руку иду добри резултати и одрицања из ранијег периода и веома нам значи, велика, безрезервна подршка првог човека државе господина Вучића", казао је Младеновић.

Већ у јануару биће ангажовано 25 високошколаца који ће моћи да одраде приправнички стаж о трошку општине. А пошто тренутно има још 50 младих са дипломама виших школа и факултета нови конкурс планира се за пролеће.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 29 децембар 2017 16:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter